63 milliárd forint jut vidékfejlesztésre három új pályázatból

Kézműves sajt Magyar termelői sajt Olasz recept alapján Sajt Sajtbemutató Sajtkészítés Veresegyháza sajtmanufaktúra
Veresegyháza sajtmanufaktúra 2017.02.01.
Vágólapra másolva!
Mintegy 63 milliárd forint keretösszeggel, három új vidékfejlesztési pályázatot hirdetett meg az Agrárminisztérium (AM), a pályázatok az élelmiszer-feldolgozás és a borászat, az ökológiai gazdálkodás, valamint a kiskérődző-tejágazat támogatását szolgálják. Erről Kis Miklós Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár beszélt.
Vágólapra másolva!

A korábban már meghirdetett vidékfejlesztési pályázatok kihasználása után megmaradt forrásokból hirdették meg az új pályázatokat.

Az ökológiai gazdálkodás, valamint a kiskérődző-tejágazatban dolgozó cégeknek 2018. december 1-jétől lesz lehetőségük a támogatási kérelmek benyújtására. A mezőgazdasági vállalkozások közül - mérettől függetlenül - elsősorban azoknak a pályázatait várják, amelyek szeretnék feldolgozni előállított termékeiket, ezzel jelentősen nagyobb haszonra tenne szert a vállalkozásuk.

A mezőgazdasági vállalkozások a pályázat segítségével megteremthetik előállított termékeik feldolgozási lehetőségét is, ezáltal nagyobb haszonra tehetnek szert Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Az élelmiszeripari pályázatra 2019. január 2-től nyújthatók be a támogatási kérelmek és elsősorban azoknak a cégeknek a jelentkezését várják, akik a szőlőtermesztésen túlmenően a borkészítést szeretnék még jobb minőségben folytatni.

A vissza nem térítendő támogatásokat eszközbeszerzésre és építkezésre is fel lehet használni, de minden esetben a pályázó kell rendelkezzen - akár hitel formájában - a fejlesztéshez szükséges összeg legalább felével.

A pályázati felhívások részleteiről további információk a www.szechenyi2020.hu oldalon érhetők el.