Végül mégsem költözik Hollandiába az Unilever

Unilever
--FILE--A Chinese employee walks past a logo of Unilever at the Unilever Research and Development Centre Shanghai in Shanghai, China, 15 May 2014. Unilever PLC said weakening demand in emerging markets, especially China, showed no sign of letting up last year even as the consumer-goods group reported a rise in full-year profit. Unilever said on Tuesday (20 January 2015) that full-year profit rose 6.8% to €5.17 billion ($5.98 billion) despite a 2.7% fall in revenue to €48.4 billion, dragged down by a 20% sales decline in China in the fourth quarter. “Growth was weak in emerging markets as economic pressures impacted consumer demand,” Unilever said in a statement. Chief executive Paul Polman said market conditions were unlikely to improve in 2015.
Vágólapra másolva!
Az Unilever bejelentette, hogy a cég igazgatósága visszavonta a költözési javaslatot, mivel a brit részvényeseknek nem tetszett a kezdeményezés. A vállalatnak jelenleg két székhelye van Londonban és Rotterdamban, ezt egyesítették volna a holland városban.
Vágólapra másolva!

A cég azért döntött úgy, hogy egyesíti a holland és brit ágazatát egyetlen központban, mivel tavaly nem tudták megvenni egy 143 milliárdos ajánlattal a Kraft-Heinz amerikai élelmiszeripari céget.

Az egyesítéssel hatékonyabb és agilisabb üzletpolitikát terveztek,

hogy a cég könnyebben reagálhasson a gyorsan változó fogyasztói piacra.

Illusztráció Forrás: Imaginechina/Weng lei - Imaginechina/Weng Lei

A jelenlegi kettős központ 1930 óta létezik, amikor a holland Unie vajkészítő egyesült a brit szappankészítő Lever Brothers céggel.

De az összeköltözést nem támogatta egy nagyobb részvényesi csoport, ezért a cég vezetői inkább visszavonták azt.

„A testület most megvizsgálja a következő lehetséges lépéseket, és azokról egyeztetünk részvényeseinkkel" – nyilatkozta Marijn Dekkers elnök a Reuters-nek.