A szenátus bankbizottsága ismét jóváhagyta Jerome Powell kinevezését a Fed élére

YELLEN, Janet; TRUMP, Donald
Washington, 2017. november 2. Donald Trump amerikai elnök (j) és Jerome Powell, az amerikai jegybank szerepét betöltő szövetségi tartalékbankrendszer, a Federal Reserve Board (Fed) kormányzótanácsának tagja sajtótájékoztatót tart a washingtoni Fehér Ház kertjében 2017. november 2-án. Trump bejelentette, hogy a 64 éves Powellt jelöli a jegybank új elnökének Janet Yellen tisztségének betöltésére. Powell kinevezéséhez előbb a szenátusnak jóvá kell hagynia Trump döntését. (MTI/EPA/Michael Reynolds)
Vágólapra másolva!
Az amerikai szenátus bankbizottsága szerda este újból jóváhagyta Jerome Powell kinevezését az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed élére.
Vágólapra másolva!

A bizottság egyszer már rábólintott a Donald Trump amerikai elnök által kiválasztottra decemberben. A szerdai újraszavazásra eljárási okokból volt szükség, miután tavaly nem sikerült megszavaztatni valamennyi fórumot a kinevezésről.

Donald Trump amerikai elnök és Jerome Powell Forrás: MTI/EPA/Michael Reynolds

Donald Trump amerikai elnök november elején jelölte Jerome Powellt a Fed élére.

A 64 éves Jerome Powell az előző amerikai elnök, a demokrata párti Barack Obama által kinevezett Janet Yellent váltja a jegybankelnöki székben.

Powell 2012 óta a jegybank kormányzótanácsának tagja volt.

Jerome Powell kinevezését a szenátusnak is jóvá kell még hagynia.