Gond az óvszerekkel, Magyarországon is visszahív a Durex

BANGKOK, THAILAND - December 29, 2017 : Durex Pink condoms in my hand on white paper or white background
Vágólapra másolva!
A Durex a honlapján jelezte, hogy termékvisszahívást végez Magyarországon is. Ahogy az Origo megírta, a cég hasonló lépést hajt végre az Egyesült Királyságban és Írországban is. Azok, akik vásároltak az érintett Durex óvszerekből, pénzvisszatérítést igényelhetnek a vállalattól.
Vágólapra másolva!

A Durex felhívta a vásárlók figyelmét, hogy gondok vannak ez év elején gyártott latexmentes Durex Real Feel óvszerekkel, amelyek nem felelnek meg az eltarthatósági idő végére vonatkozó vizsgálati követelményeknek.

Durex óvszer Forrás: Shutterstock

A Durex azt írja, a fogyasztóknak nem kell aggódniuk a termék biztonságosságát illetően, és csak korlátozott számú tétel érintett a minőségi problémával. Együttműködésben az illetékes szabályozó hatósággal az OGYÉI-vel, a gyártó úgy döntött, hogy visszahívja az érintett tételeket.

Az alábbi gyártási számú latexmentes Durex Real Feel óvszereket hívja vissza a cég:

- 1000427067

- 1000438055

- 1000418942 gyártási számú Durex Love Collection dobozon belül a Durex Real Feel óvszer gyártási száma: 1000410745

A gyártási számok a dobozok alján, valamint az egyes óvszerek fóliacsomagolásán találhatóak. A pénzvisszatérítés, illetve más kérdések kapcsán, a cég a weboldalán közöltek szerint áll a vásárlók rendelkezésére.

A vállalat a felmerült problémával kapcsolatban a következő információt tette közzé:

"Belső vizsgálataink azt mutatták, hogy fennáll a lehetősége annak, hogy korlátozott számú latexmentes Durex Real Feel óvszer nem felel meg a nemzetközi ISO szabványnak a lejárati idő közelében. A fogyasztóknak nem kell aggódniuk a termék biztonságosságát illetően, és ez csak korlátozott számú gyártási tételt érint. A termékvisszahívás az 1000427067 és az 1000438055 gyártási számú latexmentes Durex Real Feel óvszereket valamint az 1000418942 gyártási számú Durex Love Collection dobozon belül az 1000410745 gyártási számú latexmentes Durex Real Feel óvszert érinti. Semmilyen más Durex termék nem érintett."