Ledobták a kamatbombát

kölcsön, hitel
Vágólapra másolva!
Jellemzően az augusztus végi szeptember eleji az egyik leginkább megterhelő időszak a család pénztárcájának. A nyaralás épp eleget visz el, ám máris itt van a tanévkezdés, de a lakásfelújítás és az autócsere is gyakori a tél beállta előtt. Az anyagilag megterhelő hónapokat sokan vészelik át személyi kölcsönből. A hónap végéig a Provident meglehetősen kedvező konstrukciót kínál ebből a hitelfajtából.
Vágólapra másolva!

A bankok és más hitelintézetek – érzékelve a nagyobb érdeklődést – különböző kölcsönakciókkal próbálják magukhoz csábítani az ügyfeleket. Így tett a Provident is az új, Apropó kölcsönével, amely szeptember végéig igényelhető – állapította meg a Bank360 pénzügyi szakportál, amely azt is megvizsgálta, hogyan teljesít az új akciós hitel más termékekhez képest.

Pénzügyi kalkulációik szerint igen kedvező a Provident ajánlata, ha legalább 300 ezer, de legfeljebb 500 ezer forintra van szükségünk.

A futamidő 70 hét (tehát a kölcsön heti törlesztésű), a THM pedig 9,8 százalék, ami ebben a hitelösszeg-sávban a legjobb ajánlat, ha nincs magas fizetésünk és a jövedelmünket sem utalnánk másik pénzintézethez. A kamat rögzített, a törlesztőrészlet nem változik a futamidő alatt, kivéve az utolsó hetet, amikor kevesebbet fizetünk.

De mit tud az új akciós kölcsön más személyi hitelekhez képest?

A kalkulációból kiderül: 1 éves futamidő alatt nem igazán kínálnak kölcsönt a pénzintézetek.

Ha vállaljuk az 1 éves futamidőt és így szeretnénk felvenni 300 ezer forintot magas fizetés és jövedelemátutalás nélkül, a Sberbank ajánlata követi a Providentét 15,78 százalékos THM-mel. A Sberbankon túl a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsöne áll a legközelebb a Provident ajánlatához, igaz, a THM 21,05 százalék.

Forrás: Dreamstime

Ennél a két pénzintézetnél 500 ezer forintos hitelösszeg esetén szintén ezekkel a kondíciókkal vehetjük fel a kölcsönt. Míg igazoltan nettó 250 ezer forint feletti jövedelemmel már jobb ajánlatot ad a Sberbank, amelynél 9,05 százalékos THM-mel vehetünk fel 300 ezer vagy 500 ezer forintot. A CIB Banknál is kedvező – 9,41 százalékos - THM-mel találkozhatunk 500 ezer forint igénylése esetén, míg 300 ezer forintnál 11,73 százalék a THM.

A Bank360 meglátása szerint

érdemes kihasználni az akciót, ha személyi kölcsönre kell támaszkodnunk az elkövetkezendő időszakban.

A 9,8 százalékos, vagy az alatti THM jellemzően magas fizetéssel és jövedelemátutalással érhető el a bankoknál, a Providentnél viszont egyik sem feltétel.