Így lesz az üdítősüvegből cipő

Vivobarefoot, műanyagból újrahasznosított cipők
Vágólapra másolva!
A Vivobarefoot - a mezítlábas cipőipar egyik vezető cége - legújabb termékével az újrahasznosított termékek piacára tör be. A cég 2015-ben fejlesztett ki egy különleges eljárást, aminek köszönhetően a nem lebomló műanyag palackokból tartós és kényelmes cipőt készít.
Vágólapra másolva!

A cég ráadásul olyan termelési eljárást alkalmaz, ami védi a természetet, és az ökovászonnak és ökovelúrnak keresztelt anyagai félig PET-palackokból készülnek.

Illusztráció Forrás: Vivobarefoot

A vállalat becslései szerint az emberek együttesen

1 millió műanyag palackot vásároltak minden egyes percben 2017-ben.

És bár a műanyag használata számos előnnyel jár, a vállalatok és az emberek egyre inkább ráeszmélnek ennek az életmódnak a káros hatására.

A Vivobarefoot, mint a közelmúltban sok vállalat, egyre nagyobb felelősséget vállal a környezetért –

a cég szerint mindaddig, amíg a magas minőség megmarad, miközben az árak alacsonyak, a fogyasztók örömmel térnek át a fenntartható termékekre.

A PET műanyag ráadásul hajlékony, erős és rugalmas is.

Vivobarefoot cipő Forrás: Vivobarefoot

A Vivobarefoot cipő – csakúgy, mint a legtöbb mezítlábas termék – azon az elgondoláson alapul, hogy egy széles, ám minimalista cipő lehetővé teszi, hogy a láb úgy működjön, ahogy kell. A láb izmai ennek köszönhetően sokkal természetesebben mozognak, ráadásul mind az egyensúly, mind a pontosság is fokozottabbá válik.

A cég szerint az emberi láb egy biomechanikus mestermű, ami sokkal több mindennel tud megbirkózni, mint ahogy mostanában hisszük.

Az új, műanyagból készült lábbelik rendkívül széles skálán mozognak: sportcipő, utcai cipők, és sícipők is. Az újrahasznosított cipők ára 90 és 190 dollár (24 ezer és 52 ezer forint) között található.