Kiderült, hogy mire és mennyi időt sunnyognak el az emberek munka közben

Young man drunk with necktie on head New Year's Day Businessman Holiday Men Male Celebration Drunk Hangover Young Adult Adult Drinking Fun Caucasian One Person Happiness Business Professional Occupation Occupation People Office Interior Christmas New Year
Young man drunk with necktie on head
Vágólapra másolva!
Egy friss felmérésben amerikai dolgozókat kérdeztek meg arról, hogy munka közben milyen más tevékenységet folytatnak. Néhányuk alig foglalkozik mással és becsületesen dolgozik, míg sokan Youtube-videókat néznek, alszanak vagy éppen nagy bevásárlást csinálnak az interneten. Bemutatjuk, hogyan pazarolják el a munkaóráikat az amerikai dolgozók.
Vágólapra másolva!

Érdekes kutatási eredmény látott napvilágot az Amerikai Egyesült Államokban. Az American Time Use felmérése során 2013 és 2017 között vizsgálta meg a dolgozókat, és ezáltal azt szerette volna kideríteni a Egyesült Államok munkaügyi minisztériumának munkastatisztikai részlege, hogy a milyen más tevékenységeket folytatnak az alkalmazottak munkaidőben.

A felmérésből kiderült, hogy a válaszadók idejük 92,3 százalékát ténylegesen a munkájukkal töltik.

Az esetek közel felében, amikor éppen nem dolgoznak, az evést és az ivást jelöltek meg mint melléktevékenység. A résztvevők válaszaiból kiderül az is, hogy az alkalmazottak 22 százaléka ugyan dolgozott, de nem azt a munkát csinálta, amiért a cég fizeti, hanem egy másik állásának feladatait végezte el.

Aki nem eszik vagy egy másik állására készíti el a munkát, az Youtube videókat szeret nézni, társalogni a kollégákkal vagy cigiszünetre menni.

A válaszadók átlagosan 34 percet töltenek el munkahelyükön úgy, hogy nem dolgoznak. Azonban miután kiszűrték a statisztikából azokat, akik egyáltalán nem tartanak rövid szüneteket, még rosszabb volt a helyzet.

Kiderült, hogy jelenleg átlagosan 54 percet töltenek a dolgozók semmittevéssel.

A listán szereplő dolgok mellett még meccsnézés, személyes emailek küldése, új munkahely keresése, zenehallgatás és telefonálás tartozik a kedvelt tevékenységek közé.

Adódik a kérdés:

Szavazzon!

Ön mivel foglalja el magát a munkahelyén, amikor éppen nem dolgozik?