Megoldja a fiatalok jogsiszerzését egy magyar startup

Egy tanulóvezető a korrupció elleni háború első hőse, illusztráció
Vágólapra másolva!
Magyarországon a fiatalok jogosítványszerzése sokszor komoly anyagi tehertétel egy-egy családnak, így vannak, akik el sem mennek a tanfolyamra. Egy magyar startup azzal állt elő, hogy munkát ad a friss jogosítvánnyal rendelkező fiataloknak, akiknek a befektetése így néhány hónap alatt megtérülhet, utána pedig pénzt termel nekik.
Vágólapra másolva!

"Ha végül kezedben az áhított plasztikkártya, nincs más dolgod, mint regisztrálni a futarom.com oldalon, ahol apróbb futármunkákat vállalhatsz városok között, de akár a településed közigazgatási határain belül" - mondta Bárdos Mihály, a Futárom.com weboldal szakmai vezetője.

Egy tanulóvezető - illusztráció Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A rendszer használata nagyon egyszerű, semmi más nem kell hozzá, mint egy okostelefon.

Az elvállalt fuvarokat GPS-követéssel kell végrehajtani, a pénzt ezután írják jóvá a bankszámlával összekötött egyenlegen. Így tehát készpénzzel, visszajáróval nem kell bajlódni, ráadásul a módszer teljesen biztonságos: megállapodás után a futarom.com már levonja a pénzt az ügyféltől, így a fiatal biztosan megkapja a pénzt.

A Futárom.com weboldalán négy egyszerű lépésből megkezdhető a pénzkereset Forrás: Origo

Az árat a futár szabja meg, a fix csak annyi, hogy a futarom.com 300 Ft kezelési díjat von le minden egyes sikeres szállítás után.

A versenyképességet ezért a rugalmasság biztosítja, alkalmazkodva a megbízóhoz és a címzetthez a futár olyan szintű személyre szabott szállítást tud végezni, amit a legtöbb futárcég nem. A szabad árazás mellett a maga ura a futár, hiszen csak annyit kell vállalnia, amennyit szeretne.

A startup számításai szerint átlagosan 1300 forintos fuvardíjakkal számolva 160 szállítás után már visszakereshető a jogosítvány ára. Napi három fuvarral alig 2 hónap alatt, de benzinköltséggel és kihagyásokkal is számolva legkésőbb 3-4 hónap alatt visszakeresheti a futár a friss jogosítványa árát.