Újraindul az építőipari cégek támogatási programja

Cordia Konténer Panoráma konténer Tömő utca építkezés 2017.12.01. Panoráma konténer.
2017.12.01. Panoráma konténer.
Vágólapra másolva!
Óriási az érdeklődés az ágazatban az építőipari cégeknek elérhető kormányzati építőipari beruházási és fejlesztési pályázat iránt, amelyen az idén nyolcmilliárd forintot irányoztak elő. Noha az utóbbi időszakban nem történtek újabb elbírálások, a szakszövetség előzetes felmérései szerint a feltételeknek megfelelő kkv-k legalább 10-15 százaléka szeretne támogatáshoz jutni a hazai forrású programban.
Vágólapra másolva!

A nagy érdeklődés ellenére az utóbbi hetekben nem történtek újabb kiértékelések és szerződéskötések az építőipari támogatási programban – értesült a Magyaridők.hu az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségétől (ÉVOSZ). A kormányátalakítással a pályázati rendszer ugyanis átkerült a korábbi nemzetgazdasági tárcától az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz, ezért ideiglenesen fel is függesztették a programot. Mint a lap megtudta, a felek a napokban tisztázzák a folytatást, és

hamarosan újra lehetőség nyílik majd a pályázásra.

ez az év elején meghirdetett program is hazai forrásokat használ – nyilatkozta Koji László, a szakszövetség elnöke a lapnak. Hozzátette, a vállalkozások az utóbbi években alig költöttek beruházásra, mert nem látták biztosnak a piacukat. Most azonban, amikor hosszabb távon is bőséggel vannak megrendelések, szükségük van fejlesztésekre és ezekhez állami támogatásra.

Lesz még pályázati lehetőség az építőipari cégek számára Forrás: © Adrián Zoltán, 2017/Adrián Zoltán

A következő években összesen húszmilliárd forint támogatást kaphatnak az építőipari vállalkozások technológiai megújulásra, gépeszközök fejlesztésére és beszerzésére, legalább ötvenmillió, de legfeljebb egymilliárd forint járhat pályázatonként.

Koji László szerint az érdeklődések, sőt a jelentkezések alapján az idei keretösszeget meghaladhatják az igények. A feltételeknek mintegy 4000 cég felel meg, de csak néhány százalékuk tudott még pályázni, noha a szövetség felmérései szerint 10-15 százalékuknál lenne erre igény.

A teljes cikk itt olvasható el.