Ezentúl télen is lesz édes magyar paradicsom a hazai boltokban

paradicsom
Vágólapra másolva!
Meggondolta magát egy veresegyházi paradicsomtermesztő vállalkozás: bár megéri nekik exportra termelni, még nagyobb bizniszt sejtenek a boltokban télen kapható vízízű spanyol paradicsomok kiszorításában.
Vágólapra másolva!

A világ egyik legédesebb paradicsomát termesztik Veresegyházon - írja a Hvg.hu. A Veresi Paradicsom Kft. 2016-ig 85 százalékban exportra termelt, de Márkus Zsolt ügyvezető „átállította a váltót”, és az idei téltől szezonon kívül is szállítana édes és finom magyar paradicsomot a boltokba.

A prémium kategóriás paradicsom egész éves terjesztése és megismertetése, megszerettetése a magyar vásárlókkal összességében ugyanis több hasznot hozhat a konyhára.

A cég mesterséges megvilágítással ellátott üvegházat épít, amelyből már az idei téltől jó minőségű paradicsomot szállíthatnak a hazai boltokba. A vállalkozás ipari mennyiségben készül paradicsom szállítására, így

a magyar vásárlók éppúgy találkozhatnak majd a magyar paradicsomokkal egy étteremben, mint a kiskereskedelemben.

Ezentúl télen is lesz ízletes magyar paradicsom a boltok polcain (képünk illusztráció) Forrás: Rodale's Organic Life

A Pest megyei településen holland vetőmagból, föld helyett Srí Lankáról származó organikus kókuszrost paplanban, több méter magasan termesztik a kiváló minőségű paradicsomokat.

Az üvegházban optimalizált klímavezérlés, fűtés és szellőztetés is rendelkezésre áll.

A 140 ezer tő paradicsom automatikus vezérléssel öntözhető.

Veresegyház azért lehet a téli-nyári paradicsom új hazája, mert

a termálvíznek köszönhetően zéró emissziójú fűtésrendszert üzemeltetnek a település termálkútjaiból.

Az elhűtött vizet visszasajtolják, így a technológiának nincs környezetterhelése. Az öntözővizet szintén 100 százalékban összegyűjtik, és tisztítás után újrahasznosítják. Az 1,7 hektáros üvegházban évente átlagosan 500 tonna paradicsomot szednek a 85 méter hosszú sorokban.

A különleges paradicsomokról a Hvg.hu cikkében lehet további információkat megtudni.