Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Genfben majdnem hatmillió dollárért adtak el egy unikornist

Winston Churchill's last picture put up for auction painting art auction landscape lot HORIZONTAL bid british modern fine art post-war Winston Churchill sotheby's 1962
3240584 11/21/2017 British Prime Minister Winston Churchill's last ever painting, The Goldfish Pool at Chartwell, at a Sotheby's auction. Aleksandr Kondratuk/Sputnik
Vágólapra másolva!
Genfben, a Phillips aukcióján gazdára talált a "The Unicorn", vagyis az unikornis névre keresztelt Rolex Daytona óra. Előzetesen arra számítottak, hogy nagyjából 3 millió dollárért fog elkelni, azonban a végén ennek majdnem kétszeresét, 5,9 milliót fizettek érte.
Vágólapra másolva!

A Rolex Daytona őrület tovább tart, és ezt jól mutatja, hogy Genfben sikerült 5,9 millió dollárért eladni az egyik ritka darabot. Korábban egy szintén Rolex Daytona óra döntötte meg a világ legdrágábban eladott órájának rekordját.

Akkor a Paul Newman által is viselt karórát 17,8 millió dollárért vitték el.

Az akkori rekord után elképesztően népszerűek lettek a régi Rolex Daytona órák, és egyre több gyűjtő keresi ezeket a darabokat. A The Unicorn volt az egyetlen Rolex Cosmograph Daytona óra, amely fehérarany kiadásban készült, és éppen ezért számít rendkívül egyedinek.

Rolex Daytona "The Unicorn" karóra Forrás: https://www.phillips.com

Az órát a híres gyűjtő, John Goldberger adta el, aki a befolyt összeget a Children Action jótékonysági alapítványnak adta. Az aukció szervezői pedig annak örültek, hogy az óráért kapott rekordösszeggel rengeteg gyermeket támogatnak majd.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről