Fontos változást jelentett be a magyar McDonald's

McDonald's éttermek fura helyeken, Happy Meal McDonalds, Texas
Vágólapra másolva!
A Happy Meal továbbfejlesztésére tett globális vállalása részeként a McDonald's Magyarországon is módosítja a gyermekeknek szánt menüajánlatát - áll a gyorsétteremlánc közleményében. Mostantól 100 százalékos gyümölcstartalmú püré is kerül a dobozba.
Vágólapra másolva!

A vállalat nemzetközi központja által idén év elején bejelentett stratégiai célok megvalósításában eddig is élen járó hazai gyorsétteremlánc új elemmel egészíti ki a Happy Meal menüt. A már eddig is választható gyümölcslé, répakarika és ásványvíz mellett mostantól minden menünek része egy 100 százalékban természetes összetevőkből készült gyümölcspüré.

A gyerekeknek kínált menüt bővítik

A McDonald's globális központja a családok iránti elkötelezettségét ez év februárjában új vállalások bejelentésével erősítette meg.

A vállalások fókuszában a Happy Meal menü áll, amelyet a vállalat 2022-ig mind a 120 piacán több szempont szerint is továbbfejleszt.

A McDonald's gyümölcspürével bővíti gyerekeknek szánt menüjét Forrás: Flickr / Paul Adonis Hunter

A magyarországi lánc számos pontban élen jár a globális vállalások teljesítése terén, mindezzel összhangban pedig most a gyermekeknek szánt menü további kiegészítéséről döntött.

Ez azt jelenti, hogy az idén 30. évfordulóját ünneplő hazai hálózat éttermeiben az eddig három elemet tartalmazó Happy Meal menü egy

negyedik elemmel, gyümölcspürével is bővül.

Az ismert és népszerű hazai gyümölcspüré C- és D-vitaminokban gazdag, és 100 százalékban természetes összetevőkből, gondosan válogatott gyümölcsökből, tartósítószer és aromák nélkül készül.

A legnépszerűbb ételekben, így a sült krumpliban, a zsemlékben, a marha- és sertéshús pogácsákban, a McNuggetsben és más csirkés és halas termékekben nincs tartósítószer, és

egyetlen gyorséttermi termékben sincs nátrium-glutamát ízfokozó.

A részletes tápérték-információk a hazai éttermekben a papír tálcabetéteken, a részletes összetevőlista pedig a vállalat honlapján érhető el, így a vendégek a napi szükségleteiknek és ízlésüknek megfelelő, tájékozott döntést hozhatnak maguk és gyermekeik számára.

A cég jelzése szerint, termékeik nem tartalmaznak nátrium-glutamát ízfokozót. Forrás: McDonald's/Facebook

Európai irányelvek szerint

Az EU Pledge (vagyis a számos európai élelmiszeripari nagyvállalat által a gyermekeknek szóló élelmiszerreklámok terén vállalt önkéntes korlátozás) aláírójaként a gyorétteremlánc csak az EU Pledge-ben meghatározott tápérték-kritériumoknak megfelelő menüvariációkat jelenít meg, illetve reklámoz.

12 év alatti gyermekeknek az éttermeken kívül egyáltalán nem hirdeti termékeit.

A tévéreklámokban elhelyezett üzenetek pedig a gyümölcs- és zöldségfogyasztás fontosságára hívják fel a figyelmet.