Varga Mihály további minisztersége üzenet a piacoknak

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter
Budapest, 2017. október 5. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Magyarország devizakötvény-cseréjéről tartott sajtótájékoztatón a Nemzetgazdasági Minisztériumban 2017. október 5-én. MTI Fotó: Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök azon bejelentése, hogy továbbra is Varga Mihály vezeti a Nemzetgazdasági Minisztériumot, üzenet a piacoknak, azaz azt üzeni, hogy marad az eddigi fegyelmezett költségvetési politika - mondta a Századvég Alapítvány közgazdásza szombaton az M1 aktuális csatorna műsorában.
Vágólapra másolva!
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Regős Gábor elmondta azt is, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) a korábbi 3,4 százalékról, 3,8 százalékra módosította a magyar GDP 2018-as bővülésére vonatkozó előrejelzését.

Hozzátette, hogy az IMF általában a pesszimistábbak közé tartozik. Erre utal, hogy miközben az elmúlt évben 4 százalékos volt a magyar GDP növekedése, a valutaalap előrejelzésében csupán 2,9 százalék szerepelt.

Regős Gábor közölte, hogy a belföldi elemzők konszenzusa szerint jövőre 3 százalékot kicsit meghaladó mértékben nő majd a magyar gazdaság.