Megvan az USA leggazdagabb irányítószáma

Fisher Island Florida
Aerial view of the exclusive Fisher Island residential compound (L) with a view of the southern tip of Miami Beach, Florida, 24 April 2005. According to the US Census Bureau, Miami's population in 1900 was 1,700 people, currently Miami's population stands at 362,470, with 60 percent of them foreign born. AFP PHOTO/Roberto SCHMIDT / AFP PHOTO / ROBERTO SCHMIDT
Vágólapra másolva!
Ha tippelni kellene, hogy melyik irányítószám alatt laknak az Amerikai Egyesült Államok leggazdagabb emberei, akkor sokan valamelyik kaliforniai vagy New York-i helyszínre tippelnének. Bár ők sem állnak messze az igazságtól, de a leggazdagabb környék máshol van, és az ott lakók átlagos keresete évente 2,5 millió dollár.
Vágólapra másolva!

Már sokan, sokféleképpen csoportosították az Egyesült Államok gazdagjait. Azonban most a Bloomberg egy újabb szempontról írt, méghozzá a leggazdagabb irányítószámokat rangsorolta.

A listát meglepetésre nem valamelyik hollywoodi, New York-i vagy szilícium-völgyi irányítószám vezeti,

hanem egy floridai.

A Fisher Island (irányítószáma: 33109) egy exkluzív sziget Florida partjaihoz közel, csak komppal, magánhajóval vagy vízi taxival közelíthető meg.

Miami lakosságának 60 százaléka külföldi egy felmérés szerint Forrás: AFP/Roberto Schmidt

A sziget nemzetiségi összetétele elég vegyes, több mint 50 különböző állampolgárságú ember van ide bejelentve, jellemzően profi sportolók, szupermodellek és vezérigazgatók.

A szigeten élők átlagkeresete 2,5 millió dollár évente,

ez több mint 1 millió dollárral több, mint a második helyezett irányítószámhoz tartozó átlagjövedelem.

Ingatlan a Fisher Islanden Forrás: Getty Images/Joe Raedle

A második helyen a kaliforniai Szilícium-völgyben található Atherton nyert, ezen belül is a 94027-es irányítószám. A környéken található a Stanford Egyetem, illetve a Menlo Park, ahol több techvállalat (pl. a Facebook) is fekszik.

Ahogy arra számítani lehetett,

az első 20-ban jellemzően New York-i és kaliforniai irányítószámok vannak,

de Seattle, Philadelphia, Chicago és Boston is befért a legjobbak közé. Azonban akad néhány meglepetés is.

A New York-i tőzsde környéke "csak" 21. lett Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Felix Hörhager

Például csak a 21. lett az 10005-ös irányítószám, ami a New York-i tőzsde irányítószáma is. Az első 20-ban nincs egyetlen manhattani irányítószám sem.

A Bloomberg a számításokat úgy végezte el, hogy megnézte az adott helyszínre eső személyi jövedelemadó bevételeket, majd azt az adott állam lakosságával és adókulcsával korrigálta. Emellett csak azok a helyszínek kerültek fel a listára, ahol legalább 500 háztartás van.