Zuckerberg megfutamodott, nem megy el a meghallgatásra

GettyImageRank2 GRADUATION Education Business Finance and Industry Arts Culture and Entertainment CAMBRIDGE, MA - MAY 25: Facebook Founder and CEO Mark Zuckerberg delivers the commencement address at the Alumni Exercises at Harvard's 366th commencement ex
Mark Zuckerberg a Harvardon
Vágólapra másolva!
Mark Zuckerberg jelenleg a világ egyik legkeresettebb embere, mivel elég szűkszavúan reagált eddig a Facebookot érintő botrányra. Több nap késés után egy bejegyzésre, néhány interjúra, majd egy nyomtatott újságban közétett bocsánatkérő hirdetésre futotta a közösségi média alapítójától. Bár a brit parlament vizsgálóbizottsága adatvédelmi aggályokra hivatkozva bekérte Zuckerberget, a vezérigazgató nem fog azon megjelenni.
Vágólapra másolva!

A Facebook-botrány továbbgyűrűzik, miután kiderült, hogy a Facebookról 50 millió ember adatai szivárogtak ki a Cambridge Analytica céghez.

Miután a cég vezére, Mark Zuckerberg napokon keresztült nem reagált a botrányra, előbb Facebookon, majd újságban kért elnézést a felhasználóktól. Azonban úgy tűnik, hogy ennél nagyobb felelősséget nem hajlandó vállani a közösségi oldal vezetője,

hiszen nem fog megjelenni a brit parlamenti meghallgatáson.

Ehelyett inkább az egyik vezető beosztottját, Chris Coxot küldi a bizottság elé, akit a húsvéti parlamenti szünetet követően hallgatnak meg.

Mark Zuckerberg mostanában nem ilyen vidám Forrás: AFP/2017 Getty Images/Paul Marotta

A beszámolóra azért van szükség, mert itt konkrét bizonyítékokkal tudja megerősíteni azon állítását a Facebook, hogy ehhez hasonló dolog nem történhet meg a jövőben, illetve be tudják mutatni a folyamatok kronológiai sorrendjét - írja a BBC.

A komoly adatvédelmi aggályok miatt azonban

sokan Zuckerberg megjelenésére számítottak a brit parlamentben.

A sportért és kultúráért felelős vezető, Damien Collins szerint

Collins szerint ennek azért lett volna kiemelt jelentősége, mert

az emberek bizalma megrendült a közösségi oldalban,

és ilyen kiemelt kérdésekben az alapítónak kellene válaszolnia.

A brit parlamenti bizottság már kihallgatta Christopher Wylie-t, a Cambridge Analytica korábbi alkalmazottját, és vezetőjét, Alaexander Nixet is.