Az Egyesült Államokban a McDonald's összesen 14 ezer éttermet üzemeltet. A vevő számának csökkenését úgy próbálta megállítani a gyorsétteremlánc,
hogy visszahozták a közkedvelt 1, 2 és 3 dolláros menüket.
Ahogy a héten beszámoltunk róla, az újítás nem jött be, így most más eszközhöz nyúl az étterem:
Friss marhahúsból készítik a szendvicseiket.
Ez nem azt jelenti, hogy a McDonald's az Államokban kivezeti a fagyasztott marhahúspogácsákat, hanem a jelenleg kapható szendvicsekkel párhuzamosan árulják majd azt.
A lépéstől ugrásszerűen megnőhet az ételek minősége – írja a BBC.
A döntésnek köszönhetően az étterem komoly kihívója lesz a prémium hamburgereket kínáló láncoknak, főleg, ha az árakat a jelenlegi szinten tudják tartani.
Az újítást a legtöbb étteremben június végéig tervezik bevezetni.
Megszólalt a cég brit vezetője is, akik érdeklődve figyelik az amerikai fejleményeket. Ha sikeres lesz a húzás, akkor Európát is elérheti a változás szele.
Azért a vezető kiemelte, hogy a húspogácsákat jelenleg is 100 százalékban ír és brit marhákból készítik, és
nincs bennük hozzáadott anyag a són és borson kívül.
A friss húst egy éven tesztelték, és már 3500 étteremben elérhetően a kb. 113 grammot nyomó prémium húspogácsával árusított hamburger.
A párhuzamos árusítás remek lehetőséget biztosít a két hamburger összehasonlítására.
Az amerikai McDonald's vezetője szerint a friss hús bevezetése a legnagyobb horderejű változtatás az étteremben életében az egész nap kapható reggeli bevezetése óta.