Marketing és honlap nélkül értékesít? Itt az ingyenes segítség!

google
Mobile devices can make people vulnerable to online piracy through privacy settings, Bydgoszcz, Poland, on August 7, 2016. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A kkv-k mintegy 60 százalékának még honlapja sincs. A Google segít.
Vágólapra másolva!

A mai értékesítéshez kulcs az internet, tehát minden cégnek jelen kéne lennie, legalább egy egyszerű weboldallal, melyen minimálisan a termékeit és az elérhetőségeit mutatja be. A hazai kkv-k ugyanakkor nem hogy weboldal (56 százalék), de egyenesen mindenféle marketing nélkül (29 százalék) működnek. Eközben a Google több olyan ingyenes segítséget is kínál, mellyel információkat szerezhetünk a saját vagy a konkurens weboldalakról - írja az Agrárszektor.hu.

- mondta Balog Gábor, a Google Digital Workshop oktatásszervezője a Portfolio Agrárium 2018 konferencián Kecskeméten. A legtöbb ember egy átlagos nap 150-szer használja mobiltelefonját, több mint öt órát tölt online naponta, és ennek a 40 százalékát mobiltelefonon teszi, az emberek 85 százaléka pedig már ágyban fekve, lefekvés előtt is megnézni még a telefonját.

Ingyenes marketing eszközzel segíti a Google a honlappal már rendelkező kkv-kat, de a honlap elkészítésében is segít a Google Webhelyek szolgáltatással (https://sites.google.com) Forrás: AFP/NurPhoto/Jaap Arriens

A Google-nek viszont több olyan ingyenes szolgáltatása is létezik, amelyekkel egy cég folyamatosan kontrollálhatja a weboldalát.

A Google PageSpeed Insights különböző statisztikák alapján kimutatja, hogy mennyire jól van felépítve egy weboldal, illetve ha valami gond van vele, az hol található.

A Google Trends a korábbi Google keresési adatok alapján állít össze kimutatásokat. Bármilyen keresési kulcssszóra rá lehet keresni és rögtön látható, hogy alakult a keresések száma. Sőt, azt is megmutatja ez a szolgáltatás, hogy mely országokban, milyen nyelveken kerestek a legtöbben a megadott keresőszóra vagy kifejezésre.

A SimilarWeb segít megnézni a weboldallal konkuráló weboldalak adatait.

A Google Cégem, angolul Google My Business szolgáltatás keretében bármely fizikai üzlettel rendelkező cég vagy vállalkozó felkerülhet a Google térképre, melyre további szolgáltatások épülnek, mint például vásárlói vélemények, fotók, nyitva tartás idő, céges weboldal és pontos cím - útvonaltervezővel.

A keresőóriás emellett céges képzéseket is tart Google Digital Workshop néven, ahol olyan online ismereteket és készségeket tanítanak, amelyekkel a céget fel lehet futtatni, akár személyre szabott oktatási tervvel.