Háromszoros forgalmat hoz a hosszú hétvége

szálloda forgalom hotel szállás Hajdúszoboszló Hotel Atlantis
Hajdúszoboszló, 2011. július 12. Nyaralók sétálnak el Hajdúszoboszlón a közel két és félmilliárd forintból elkészült négycsillagos, újonnan átadott Hotel Atlantis épülete előtt. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Háromszoros forgalmat hoz a négynapos pihenés egy átlagos márciusi hétvégéhez képest a Szallas.hu adatai szerint. Budapest, Eger és Hajdúszoboszló a legnépszerűbb belföldi úti célok, a legtöbben 4 csillagos wellness-szállodába foglaltak. A szállásfoglaló oldal programkínálata közül az egri vár, a Miskolctapolca Barlangfürdő és a Hévízi Tófürdő a legkeresettebbek.
Vágólapra másolva!

A hosszú hétvégék mindig beváltják a turisztikai szereplők reményeit: a közelgő ünnepre már most háromszoros a foglalások száma az egyébként ilyenkor szokásosnál. A

négynapos pihenő alkalmából jellemzően 52.600 forintot, közel másfélszer többet költünk egy „ünnepmentes" márciusi hétvégéhez képest.

A foglalások harmadát SZÉP-kártyával rendezik a vendégek, ők valamivel többet is áldoznak a kikapcsolódásra, átlagosan 67.500 forintot fizetnek a szállásért.

Hajdúszoboszló Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

„A négynapos szünidő a hosszabb üdüléseknek kedvez, a tipikus vendég 2,3 éjszakát tölt a szálláshelyen, és jellemzően többedmagunkkal érkezünk, az átlagos vendégszám 2,9" – ismertette a részleteket Drávai-Mészáros Judit, a Szallas.hu marketing menedzsere. Az érintett időszakban általában 1 millió forint és 2.500 forint között költenek a vendégek.

A jól bevált wellness-szállókat keressük Budapesten, Egerben és Hajdúszoboszlón

A legtöbben a fővárosban, Egerben és Hajdúszoboszlón töltik a nemzeti ünnepet, de Hévíz, Zalakaros és Gyula is csúcsforgalomra számíthat. A legkedveltebb úti célok listáján még Pécs, Sopron, Szeged és Miskolctapolca kaptak helyet. Megyéink közül Heves, Borsod és Zala részesülnek a legtöbb foglalásból.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

A hosszú hétvége nemcsak a szállodáknak, de a térségnek is gyümölcsöző lehet: az adatok szerint ilyenkor akár 35 százalékkal is megnőhet a szálláshelyek közelében lévő programokra szóló kedvezménykuponok letöltése a weboldalukon. A legnépszerűbb ajánlatok toplistájának élén az egri vár, a Miskolctapolca Barlangfürdő és Hévízi Tófürdő sorakoznak.

– tette hozzá a marketing szakember. Az adatokból az is kiderül, hogy lesznek, akik külföld felé veszik az irányt a szünidőre; Zakopane, Prága és Donovaly számíthat a legtöbb magyar turistára.

A legtöbbet választott belföldi útcélok

  1. Budapest
  2. Eger
  3. Hajdúszoboszló
  4. Hévíz
  5. Zalakaros
  6. Gyula
  7. Pécs
  8. Sopron
  9. Szeged
  10. Miskolctapolca

Már nem elég szobát kínálni

A portál szerint a legjobban fogyó csomagajánlatokat a 4 csillagos wellness-szállodák adják; azok a legsikeresebbek, akik programot is kínálnak a hosszú hétvégére. Egyebek mellett élőzenés vacsorával, stand up comedy műsorral, koktél show produkcióval, borkóstolóval és disznóvágással készülnek a szállásadók.

Illusztráció Fotó:: Csepregi Tibor/bukfurdo.hu

– mondta Drávai-Mészáros Judit.

A menedzser szerint, ha el kívánjuk kerülni a tumultust és a kiemelt időszak magasabb árait, időzítsük utazásunkat március tizedikére vagy április huszonnegyedikére, a szombati munkanapok miatt ugyanis sok szálláshely akciós ajánlattal várja vendégeit.