Egy Disney rajzfilm miatt utaznak Norvégiába az amerikaiak

Norvégia
Northern Lights are pictured on March 9, 2018, in Utakleiv, northern Norway, Lofoten islands, within the Arctic Circle. / AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
Vágólapra másolva!
A CNBC bemutatta, hogy az amerikai turisták mely országokba látogatnak el legszívesebben.. A listán szerepel néhány meglepő hely, de európai úticél is akad közöttük bőven. Aki szeretne ötletet meríteni következő nyaralásához az ne habozzon, hiszen néhány ország a listáról egyszerűen elérhető itthonról, és még csak nem is drága.
Vágólapra másolva!

5. Norvégia

Norvégia iránt idén 36 százalékkal több amerikai érdeklődött, mint egy évvel korábban. A látogatók átlagosan 6360 dollárt költenek a nyaralásra, ez pedig 12,3 százalékkal több, mint egy éve. A CNBC szerint Norvégia népszerűségének növekedésében a Jégvarázs című Disney filmnek is nagy szerepe van, hiszen azóta vonz sokakat a havas táj.

Norvégia Forrás: AFP/Olivier Morin

A Squaremouth biztosítás összehasonlító oldal kimutatta, hogy a Norvégiába látogatók közel dupláját költik el annak, mint amit a lista többi országában költenek el egy utazás alatt. Ez részben annak köszönhető, hogy Norvégia a világ egyik leggazdagabb országának számít, és ennek megfelelően nem éppen olcsó.

4. Vietnam

Vietnam iránt idén 36 százalékkal nőtt a kereslet az amerikaiak körében, az ott nyaralók pedig átlagosan 3233 dollárt költenek. Vietnám hihetetlen gazdasági fellendülést produkált az utóbbi években, és emiatt egyre népszerűbbek az olyan városok, mint Hanoi és Ho Chi Minh, de a Halong öböl is a kedvelt célpontok közé tartozik.

Hanoi, Vietnam Forrás: AFP/Sputnik/Vladimir Astapkovich

3. Portugália

Portugália iránt 42 százalékkal ugrott meg a kereslet az elmúlt egy évben, és az amerikai turisták átlagosan 3527 dollárt költenek el ott a nyaralásuk alatt, ez pedig 10,19 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A mediterrán országot javarészt a turizmus húzta ki nehéz gazdasági helyzetéből, most pedig a legtöbben a strandok, a gasztronómia és a kedvező árak miatt választják ezt a csodás országot. Portugália 2017-ben a World Travel Awards-on elnyerte a Európa legnépszerűbb úti céljának járó díjat.

Porto, Portugália Forrás: Picture-Alliance/AFP/Jan Woitas

2. Izland

Izland 43 százalékkal lett népszerűbb az amerikaiak körében, mint volt egy évvel ezelőtt és ráadásul az oda látogatók 19,55 százalékkal többet is költenek, átlagosan 3938 dollárt. A turisták legfőképp a táj miatt utaznak Izlandra, ahol egyszerre találhatóak vulkánok és gleccserek is, tehát egy igen sokrétű élményhez juthat, aki ellátogat ebbe a különleges országba és ne feledkezzünk meg az északi fényről sem. Az országban forgatták a Trónok harca című rendkívül népszerű sorozatot, ez pedig tovább növelte Izland vonzerejét.

Izland Forrás: Picture-Alliance/AFP/Paul Mayall

1. Izrael

Izrael az amerikaiak első számú választása ha külföldi utazásról van szó. Idén 48 százalékkal többen látogatnak el Izraelbe, mint egy évvel korábban és átlagosan 3318 dollárt költenek el, ez pedig 5,6 százalékos növekedés az előző évhez képest. Az ország turisztikai minisztériuma szerint még sosem jártak annyian Izraelben, mint 2017-ben. A szent helyeiről és a gyönyörű strandjairól híres országban Jeruzsálem, Tel Aviv és a Holt-tenger számít a legtöbbet látogatott helyszíneknek.

Izrael, Tel Aviv Forrás: AFP/hemis.fr/Renault Philippe