Zárva marad a Coop boltok egy része hétfőként

Coop, üzletlánc, áruház
Budapest, 2015. július 2. A Coop Üzletlánc egyik Szuper-áruházának logója a főváros XVII. kerületében, a rákoskeresztúri Pesti úton álló kiskereskedelmi épület homlokzatán. A háttérben egy nemrég felújított vasbeton-panel lakóépület. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Vágólapra másolva!
A munkaerőhiány komoly gondokat okoz a Coop-nak, amit úgy próbálnak orvosolni, hogy egyes üzleteiket hétfőként nem nyitják ki.
Vágólapra másolva!

Hétfőnként a Coop boltok egy része zárva marad, hogy így kompenzálják a munkaerőhiányt - ezt az ÁFEOSZ-COOP Szövetség elnöke közölte, írja a Portfolio.

Gondot okoz a bértömeg kigazdálkodása

A legnagyobb magyar üzletlánc sok boltja a 180 ezer forintra emelt garantált bérminimumot sem tudja kigazdálkodni, ezért engedményeket kérnek a kormánytól - írja a gazdasági portál.

Munkaerőhiány miatt van, ahol hétfőként nem tudnak kinyitni a lánchoz tartozó boltok Forrás: MTI/Jászai Csaba

A kisebb településeken nehéz helyzetbe kerültek a lánc boltjai, ezért egyeztetnek a kormánnyal a lehetséges kedvezményekről.

Nincs elég munkavállaló

A munkaerőhiány nem csak a külföldi áruházláncokat érinti, ahol ráadásul jellemzően magasabb béreket adnak, mint sok hazai kisebb boltban. A Coop így is mintegy 30 ezer munkavállalót foglalkoztat egységeiben. Ennél azonban mintegy 10 százalékkal többre lenne szükség.

Azaz a Coop boltjaiban még további 3 ezer munkavállalónak tudnának állást biztosítani.

A Coop részéről elmondták, a kormány segítségét várják a helyzet megoldására.