Hat hónapig támogat startupokat a K&H programja

Startupokat toboroz a K&H
Vágólapra másolva!
Magyarországon egyelőre csak kevés startupnak sikerült igazán sikeres nemzetközi projekttel előállnia. A K&H Bank ezért úgy döntött, hogy egy új programot indít a startupok támogatására. A hitelintézet minden olyan startupot vár, amelyik megfelel a kiírási feltételeknek és támogató döntés esetén fél évig segítik az ötlet megvalósítását. Még egy hónapig lehet jelentkezni a támogatásra.
Vágólapra másolva!

Sok startup küzd azzal a problémával, hogy piacra vigye az ötletét. Az új, Start it @K&H inkubátorprogrammal a bank célja, hogy a legkritikusabb pillanatban a legnagyobbat lendítse startupokon.

A program lényege, hogy ingyenes vállalkozói infrastruktúra mellett folyamatos képzést, dedikált iparági mentorokat, befektetői kapcsolatokat és nemzetközi kapcsolatrendszert kínál a startupok igényeihez igazodóan,

velük együtt gondolkodva. A bank segít az üzletfejlesztési terv kidolgozásában is.

A K&H Bank Budapest szívében ingyenesen biztosítja mindazt az infrastruktúrát, amire egy induló startup vállalkozásnak szüksége lehet.

A nyitott irodai közösségi térben a programban részt vevő startupok egymással is kapcsolatba kerülhetnek,

kéthetente pedig nyilvános elöadásokon találkozhatnak a különböző szektorok szakértőivel. A program célja, hogy bekapcsolja a startupokat az üzleti vérkeringésbe, a végső cél pedig a globális megmérettetés és siker.

Az inkubátorprogramba nagy fejlődési potenciállal rendelkező, jellemzően korai fázisban lévő startupok jelentkezését várja a hitelintézet, ágazati korlátozások nélkül. Olyan, még az ötletfázisban lévő induló cégeket keresnek, ahol az elképzelés, a csapat és az elkötelezettség is megvan a robbanásszerü fejlődéshez.

Startupokat toboroz a K&H Bank Forrás: Bartos Gyula

Az Origo kérdésére, miszerint elképzelhető-e az MKB Bank már futó inkubációs programjához hasonló pénzügyi szolgáltatást nyújtó startupok bevonása a programba, amelyek később a K&H üzletét, szolgáltatásainak fejlesztését is segíthetik, Németh Balázs, a K&H Változáskezelés divíziójának vezetője elmondta, hogy nem zárkóznak el ettől, de a programban ilyen célt nem tűztek ki.

Elhangzott az is, hogy a bank semmilyen pénzügyi keretet nem szabott meg a startupok támogatására, vagyis a támogatás pénzügyileg nem korlátozott.

A programba a www.startitkh.hu oldalon lehet jelentkezni 2018. február 10-ig. A bank a program részvételi feltételeként szabja, hogy a projekt piacképes legyen, a csapat legalább 2-3 főből álljon, közülük legalább egy főnek legyen angol nyelvtudása, továbbá a csapat rendszeresen jelen legyen a közösségi irodában. A program már 3 hónapja támogat 4 startupot egy pilot fázis keretében. A négy kezdő vállalkozás az energia, a fuvarozás-logisztika, a játszótér építés, és az épületen belüli navigáció iparágakban valósít meg egy-egy ötletet.