A német piacra lépést ösztönzi a Startup Campus Berlin program

business startup office team people meeting young computer start up group teamwork smiling colleagues success casual working woman technology men entrepreneur happy tablet work laptop desk training modern company successful creative corporate man project
49117318 - startup business people group working everyday job at modern office ötlet
Vágólapra másolva!
A héten mutatkozott be az Enterprise Hungary által életre hívott Startup Campus Berlin Program. A startup vállalkozások nemzetközi piacra lépést ösztönző program többek között havi rendszerességgel befektetői, partneri találkozókat, szakipari rendezvényeken való részvételt biztosít a cégek számára, az állandó külpiaci jelenlét mellett.
Vágólapra másolva!

A rendezvényt Németország nagykövetségének tudományos osztályvezetője, Mátra Zsolt nyitotta meg, aki beszámolt Berlin nemzeti és régiós startup politikájáról is a résztvevőknek. Ezt követően a Babel Handels GmbH vezetője osztotta meg a német piacra lépés cégjogi követelményeit a hallgatósággal.

Akár 12 hónap alatt németországi ügyfélkör építhető ki

A berlini programot, annak költségeit és az innovatív vállalkozások számára nyújtott exportpiaci támogatás részleteit, Galla Zoltán programigazgató mutatta be.

Magyar vállalkozásokat várnak Berlinbe a 12 hónapos támogatási programba (illusztráció) Forrás: Origo

Eszerint, a 12 hónapos program célja, hogy a 2018-as év végére a résztvevő vállalkozások

németországi ügyfélkörrel, igény esetén helyi forrásbevonással, nemzetközi értékesítési és hazai gyártási/fejlesztési kapacitással rendelkezzenek,

illetve cégjogilag rendezett formában működjenek.

A februárban induló Startup Campus Berlin felhívása, a legalább működő prototípussal rendelkező hazai és régiós innovatív vállalkozásoknak szól, akik elsősorban az

online kereskedelem (e-commerce), a banki informatika (Fintech), illetve a digitális egészségügy (Digital Healt) területén tevékenykednek.

A programba bekerülő vállalkozások számára már február végén lehetőség nyílik a nagyvállalati döntéshozók és a német kockázati tőkebefektetők előtti bemutatkozásra Mannheimer-ben a UP2B.io konferencián.