Monoron új napelem-park épülhet jövőre

napenergia, napelem-farm, brit, megújuló
A briteknél egyre inkább így néz ki a farmgazdálkodás: napelemek a lankákon.
Vágólapra másolva!
Két monori fotovoltaikus projekttársaság megvásárlásáról írt alá magállapodást az ALTEO Nyrt. A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett energetikai vállalat ezzel újabb napenergetikai fejlesztésnek teremtette meg a feltételeit – áll a társaság közleményében.
Vágólapra másolva!

A most megvásárolt két projekttársaság egyenként négy-négy 499 kilowattos naperőmű-egység építésére rendelkezik engedélyekkel, amelyek mentén az új tulajdonos 2018 folyamán megvalósítja a beruházásokat.

Legalább 25 évig

A jövőre megépülő erőművek 25 évig a Kötelező Átvételi Rendszer keretében értékesítik majd a termelt villamos energiát, amelyre a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal engedélyével rendelkeznek.

A beruházó a domaszéki és a monori napelem-parkok megvalósulása esetén 6 megawattnyi új fotovoltaikus kapacitással rendelkezik majd,

amelyek a Kötelező Átvételi Rendszerben, kedvező megtérülés mellett értékesíthetik a megtermelt villamos energiát. – hangsúlyozta a beruházás kapcsán Ifj. Chikán Attila, a társaság vezérigazgatója.

Új napelem-parkok épülhetnek jövőre Monoron (illusztráció) Forrás: Solarpowerportal

Jó megtérülés

A vállalat vezetője kiemelte azt is, hogy a most aláírt szerződésekkel újabb nagy lépést tett a cég annak az irányába, hogy teljesítse a részvényeseknek a tőkeemelés kapcsán tett ígéretét a bevont források minél jobb megtérülést biztosító gyors befektetéséről.

A két, most megvásárolt projekttársaságot, a Monsolar Kft.-t és az IT-Solar Kft.-t, magánszemélyek alapították napenergetikai projektek tervezésére és engedélyeztetésére, valamint a projektek megvalósítására. A beruházás kivitelezését az összes szükséges hatósági engedély megszerzését követően kezdheti majd meg a projektek új tulajdonosa.