Nevet változtat a Csalagút üzemeltetője

Csalagút
This photo taken on October 20, 2015 in Coquelles shows a Eurotunnel train entering into a new freight tunnel created to increase cross-English Channel trading of goods while maintaining security against increased illegal migrant activities. AFP PHOTO / PHILIPPE HUGUEN / AFP PHOTO / PHILIPPE HUGUEN
Vágólapra másolva!
A  névváltoztatással azt akarják jelezni, hogy "a mobilitási infrastruktúra új korszakába" lépett.
Vágólapra másolva!

A csoport, amely a La Manche csatorna alatt húzódó, Nagy-Britanniát és Franciaországot összekötő alagút üzemeltetési jogait 2086-ig birtokolja,

tavaly több mint egymilliárd euró bevételre tett szert,

és évente több mint 20 millió utast szállít.

A Getlink egyesíti az 1986-ban alapított Eurotunnel kereskedelmi márkáit, így idetartozik az Europorte, Franciaország első magántulajdonú vasútüzemeltető cége, az ElecLink, a Franciaországot és Nagy-Britanniát a Csatorna-alagúton keresztül majdan összekötő elektromos hálózat üzemeltetője, valamint a vasúti alkalmazottak magánoktatási központja (CIFFCO).

Vonat hajt be a Csalaútba Forrás: AFP/Philippe Huguen

Évente 1,6 millió kamion, 2,6 millió személyautó és közel kétmilliárd tonna áruszállítmány halad keresztül a Csalagúton.

Az egy gigawatt kapacitású ElecLink pedig hamarosan működni kezd.
Jacques Gounon vezérigazgató hangsúlyozta, hogy a csoport tovább növekszik, mivel ügyfeleinek jelentős hozzáadott értékkel rendelkező szolgáltatásokat tud nyújtani, amire jó példa az ElecLink.

A Getlink néven tovább működő vállalatcsoport 3300 alkalmazottat foglalkoztat. A Csatorna-alagút megnyitása, 1994 óta a tavalyi volt a legsikeresebb év, amikor is 200 millió eurós nyereséget termelt a londoni és párizsi Euronext tőzsdén jegyzett Eurotunnel.