A Polaroid több millió dollárt követel a Fujifilmtől

The "Polaroid" instant photo makes a comeback Horizontal CAMERA
A photo illustration view of an old Polaroid Camera and some instant films are seen on December 12, 2016 In Los Angeles, California. At a photography studio in Cleveland, instructor Nicole Follen is trying to convince her students to step back in time and technology -- to the age of the humble Polaroid. She wants the students to create something they can touch and feel -- perhaps even something that – gasp -- isn't perfect. / AFP PHOTO / VALERIE MACON
Vágólapra másolva!
Több mint egy évtizede nem gyárt a Polaroid azonnal előhívható fotókat készítő kamerákat és filmeket, ám engedélyezte más elektronikai eszközöknek – például tévéknek, tableteknek sőt, még drónoknak is –, hogy használják az instant kamerával összemosott márka nevét. Az instant fotók egyik ismérve a fehér keret, amit a Fujifilm is használ a saját fényképezőgépeinél.
Vágólapra másolva!

Novemberben a Fujifilm hivatalos panaszt nyújtott be a New Yorki-i bíróságon, mert a Polaroid többször is levélben szólította fel a céget, hogy több millió dollárt fizessen, mert a Polaroid márkához hasonló fehér keretet használ azonnali fényképeinél.

Illusztráció Forrás: AFP/Valerie Macon

A Fujifilmnek küldött levélben a Polaroid azt állítja, hogy a fehér négyzet alakú keret védjegy oltalom alatt áll, és a Fujifilm által használt, Instax nevű keret szinte teljesen megegyezik a Polaroidéval.

A Fujifilm válasza szerint a Polaroid csak így akar bevételt szerezni egy olyan üzletágban, amelyből már kiszállt, azonban mások sikereket értek el ezen a területen.

A két cég között már január óta folyik a levelezés, amely csak most került a bíróságra. A Fujifilm abban bízik, hogy a bíróság a javukra dönt abban, hogy nem sértettek védjegyet.