Pályáztatják a hop on hop off szolgáltatást

Vágólapra másolva!
Újra nekifut a főváros a hop on hop off rendszerű városnéző autóbuszos szolgáltatás pályáztatásának - írja a Világgazdaság csütörtöki száma az Európai Uniós hivatalos lapjában, a TED-ben megjelent koncessziópályázatot ismertetve.
Vágólapra másolva!

A koncessziópályázat 15 évre szól, és előírja, hogy április 1. és október 31. között 15-50, míg télen 5-50 buszt kell közlekedtetni. "A fix koncessziós díj ellenében a jogosult a koncessziós jog harminc járművel történő ellátására válik jogosulttá" - olvasható a TED-ben.

Pályázni olyan cég tud, amelynek az utolsó három üzleti évben legalább nettó 800, ezen belül hop on hop off járatok üzemeltetéséből nettó 650 milliós árbevétele volt. Az ajánlatokat december 14-ig kell benyújtani.

A Fővárosi Önkormányzat csaknem egy éve érvénytelennek nyilvánította az akkor még húsz évre szóló közbeszerzési pályázatot, mivel értékelésük szerint mindhárom ajánlattevő túl rövid megtérülési idővel, két ajánlattevő pedig kiugróan magas éves nyereséggel számolt, amellyel a szükséges beruházások a koncessziós szerződés időtartamának lejárta előtt jóval korábban megtérültek volna.