Áttörték a plafont az Apple-részvényei

Charging Bull sculpture, New York, New York, USA 1980s 1989 20th century America American ANIMAL ART Arturo Di Monica Big Apple Bowling Green Bowling Green Bull brave bronze BULL Charging Bull CITY COLOR colour controversial controversy courage day destin
Charging Bull, a guerrilla art bronze sculpture installed unofficially by Arturo Di Monica in 1989, symbolising strength in adversity, in Bowling Green in the Financial District, Manhattan, New York, New York, USA. Picture by Manuel Cohen
Vágólapra másolva!
Az elemzők szerint egyre közelebb az Apple ahhoz, hogy minden idők első 1000 milliárd dollár értékű vállalata legyen. A kaliforniai cég számára hízelgő becslések azután érkeztek, hogy a vállalat részvényei 2 százalékot emelkedtek az iPhone X megjelenése után.
Vágólapra másolva!

Az Apple remek számokat produkált az iPhone X megjelenése után és ezért jelenleg 900 milliárd dollárra becsülik a cég értékét. Tim Cook vezérigazgató szerint az Apple történetének legerősebb három hónapja következik.

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója Forrás: AFP/Bernd Thissen

Szakértők szerint elképzelhető, hogy a vállalat rövid időn belül átlépi azt a határt, ami eddig még egy cégnek sem sikerült: az 1000 milliárd dolláros értékhatárt.

Nagy volt a várakozás az Apple jubileumi telefonja kapcsán. A sok rossz hír ellenére úgy tűnik, hogy a gyártó sikeresen faragni tudott a szállítási időből. Mint minden iPhone megjelenése előtt, most is hatalmas tömegek várakoztak a világon az Apple boltjai előtt. Sokan napokig sátoroztak, hogy elsőként vehessék kézbe a telefont.

Szakértők szerint az iPhone X iránt hatalmas a kereslet, a cég rekordeladásokra számíthat Kínában is

és az iPhone 8 sikertelensége ellenére is képes lesz rekordbevételt produkálni az idei utolsó negyedévben.

Az Iphone X Forrás: Apple

Az Apple a szolgáltatási területen is kiemelkedően teljesített. Az App Store, az Apple Pay és a zenei eladásoknak köszönhetően is rengeteg bevételre tett szert. Összességében a szolgáltatások révén 8,5 milliárd dollár gyarapodott a cég, ami 34 százalékos növekedés az előző évihez képest.

Az Apple várhatóan 84 és 87 milliárd dollárt fog keresni az év utolsó három hónapjában.

A kiterjesztett valóság (AR) is hatalmas lehetőséget rejt még az Apple előtt. Tim Cook szerint az Apple készen áll, hogy piacvezető legyen ezen a területen is. Szerinte az AR alapvetően változtatja majd meg például bútorok, ruhák és egyéb fogyasztási cikkek vásárlását.