Milliárdosok is beszálltak a föld alatti szupersztráda építésébe

HORIZONTAL
(FILES) This January 23, 2008 file photo shows Sir Richard Branson, founder of Virgin Galactic, with a model of the Spaceship Two at the America Museum of Natural History in New York. Virgin Galactic's SpaceShipTwo craft suffered an "anomaly" during a test flight over California on October 31, 2014, the commercial space flight operator announced on its Twitter feed. The craft, which is still in its test phase and which normally carries two pilots, had been carried aloft on a bigger aircraft known as WhiteKnightTwo and then released for a test of its rocket engine. The fate of the crew was not immediately known. "SpaceShipTwo has experienced an in-flight anomaly. Additional info and statement forthcoming," Virgin said, giving no further details. WhiteKnightTwo had taken off normally from California's Mojave desert, and been released normally, in what was the 35th such flight. AFP PHOTO/Stan HONDA
Vágólapra másolva!
Richard Branson milliárdos brit befektető és vállalkozó bejelentette, hogy Virgin Group cége befektet a Hyperloop One-ba, ami Elon Musk által elképzelt szupergyors közlekedési rendszert teszteli és építi ki az Egyesült Államokban.
Vágólapra másolva!

A múlt hónapban a Hyperloop One 85 millió dolláros finanszírozást kapott, ez magában foglalja a Virgin befektetését is – Branson nem árulta el a cége által befektetett összeget.

A Virgin alapítója szerint a Hyperloop-cső építése mind a föld alatt, mind a föld felett olcsóbb és gyorsabb lehetőség, mint a hagyományos vasúti hálózat. bár eddig egyetlen kormány sem engedélyezte a terveket.

Elon Musk Forrás: AFP/Heiko Junge

A közlekedési rendszer ötlete Elon Musktól – a PayPal, Tesla és SpaceX alapítója – származik, a tervei szerint a szállítókapszulák csöveken keresztül közlekednének, a mágnesesség lenne a hajtómű, és ezáltal a repülőgépekhez hasonló sebességet lehetne elérni.

– nyilatkozta Branson. A Virgin Group cégbirodalom angliai vonathálózatot, légitársaságokat foglal magában, valamint egy vállalkozást, amivel turistákat vihetnek az űrbe.

Sir Richard Branson Forrás: AFP/Stan Honda

A Hyperloop One elnöke, Shervin Pishevar elmondta a CNBC-nek, hogy a Virginnel a fedélzetén képes lesz felgyorsítani a kereskedelmi folyamatot, és a fogyasztókat szem előtt tartva tervezni a termékeket.

Az év elején a Hyperloop One teljes körű tesztet végzett a technológiájáról.

A cég azt mondta, elérték a 2G-s gyorsulást, óránként 110 kilométeres sebességgel. A következő tesztnél már a 400 kilométer/órás sebességet célozzák meg.

Hyperloop One terve Forrás: Hyperloop Technologies

A vállalat több kormányzattal, többek között az Egyesült Arab Emírségekkel és Finnországgal folytatott tárgyalásokat, hogy tanulmányozza egy ilyen rendszer kiépítésének megvalósíthatóságát. Valamint Musk júliusban azt nyilatkozta, hogy szóbeli jóváhagyást kapott a kormánytól, hogy megkezdhesse az első Hyperloop-alagút kiépítését New York és Washington között.