Pénzügyi hetet szerveztek miskolci diákoknak

Vágólapra másolva!
A fiatalok pénzügyi kultúrájának fejlesztése érdekében egyhetes rendezvénysorozatot szervezett a Miskolc Önkormányzata és a Pénziránytű Alapítvány, amelyen a helyi általános és középiskolások játékos, interaktív foglalkozásokon bővíthették pénzügyi ismereteiket.
Vágólapra másolva!

Kriza Ákos, Miskolc polgármestere kérte fel az alapítványt a program megszervezésére. A szeptember 25. és 28. közötti rendezvénysorozaton az alapítvány szakemberei a város általános és középiskoláiban bemutató órákat,

játékos és ismeretterjesztő foglalkozásokat tartottak.

A Magyar Nemzeti Bank megbízásából készített rendszeres felmérésekből kideürl, hogy Magyarország mind a lakosság pénzügyi ismereteit, mind a gyakorlati alkalmazást tekintve

elmarad a fejlett országoktól.

Csütörtökön a pénzügyi hetet egy szakmai nap zárta, ahol Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium államháztartásért felelős államtitkára bemutató órát tartott a diákoknak.

A Pénziránytű Alapítvány 2008 szeptemberében jött létre, azzal a céllal, hogy a hatóságokkal, civil szervezetekkel és piaci szereplőkkel együttműködve pénzügyi tudatosságot fejlesztő programokat dolgozzon ki. Alapítói a Diákhitel Központ, a Magyar Bankszövetség és a Magyar Nemzeti Bank. Az alapítvány non-profit közhasznú szervezet.