Emlékszik mikor küldött utoljára képeslapot?

képeslap
Vágólapra másolva!
A J Salmon a legrégebben, egészen pontosan 1880 óta működő családi vállalkozás, amely patinás képeslapjairól és falinaptárairól volt híres, idén decemberben végleg bezár.
Vágólapra másolva!

Az ötödik generációs testvérpár, Charles és Harry Salmon vezetik a családi vállalkozást, szerintük a bezárás egyik legnagyobb oka a közösségi média elterjedése.

Manapság ahelyett, hogy egy képeslapot adnának fel az emberek, inkább kiteszik a képeket a Facebookra, Instagramra, vagy elküldik a WhatsAppon keresztül.

Illusztráció Forrás: DPA/AFP/Frank May

Ráadásul az emberek rövidebb időre utaznak el, így sokszor hamarabb visszaérnek, mint az elküldött képeslap. Ennek eredményeképpen az üzlet már nem volt életképes – tette hozzá a testvérpár.

– írták a cég vezetői.

Az évente értékesített képeslapok száma drámaian visszaesett, az elmúlt 25 évben húsz millióról 5 millióra.

Az internet megjelenése előtt a nyári utazákkor képeslappal üdvözöltük a rokonokat Forrás: AFP/Cultura Creative/Andy Smith

Jordan Girardin utazási történész szerint azért jöttek divatba a képeslapok a 19. század végén, mert egyszerűen "szükség volt egy vizuális élményre, az utazás látható promóciójára".

– tette hozzá a történész.

Illusztráció Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Franziska Kraufmann

A J Salmon családi vállalkozás, amely eredetileg papíráruházként és általános nyomdatermékeket előállító cégként indult, termékeit mindig a Kent megyében található Sevenoaks-ban nyomtatta. A cég vezetői elmondták, hogy a végleges bezárást - az eladás drasztikusan csökkenése mellett - az is befolyásolta, hogy a család fiatalabb tagjai már nem akartak résztvenni a cég irányításában.