A Real Madrid beszáll egy turistaparadicsom építésébe

Horizontal
TO GO WITH China-economy-tourism-Macau,FEATURE by Tom Hancock This photo taken on April 29, 2014 shows visitors looking at the aquarium inside the Chimelong Ocean Kingdom in Hengqin Island in the city of Zhuhai, Guangdong province. The aquarium at the five billion USD Chimelong Ocean Kingdom holds a stupendous 49 million litres of water -- certified as the world's largest by Guinness Book of Records when it opened in March -- held back by a cinema-screen-sized window bathing spectators in blue light. AFP PHOTO / Mark RALSTON / AFP PHOTO / MARK RALSTON
Vágólapra másolva!
Kína a világ legnépesebb országa, ennek megfelelően ambícióik is igen magasra törnek. Most azt tervezik, hogy alig egy órányi utazás alatt elérhető lesz a helyi Orlando, Las Vegas és New York is. Az üzletben fantáziát lát a Real Madrid is.
Vágólapra másolva!

Hengqin szigetéről egyelőre nem sokan hallottak. Azonban ez gyaníthatóan a jövőben változni fog, hiszen

a Makaó mellett találtható sziget napjaink egyik legkeresettebb ingatlanpiaci célpontja.

Makaó a világ szerencsejáték-központjának számít, és fontos szerepet játszik Kína turizmusában. Mindössze egyetlen kőhajtásnyira fekszik tőle délre Hengqin, ami az ázsiai állam válasza lesz az Egyesült Államok Orlandójára, ha végleg elkészül.

Hengqin pirossal jelölve Forrás: Origo, Google Maps

A sziget annyira felkapott lett az utóbbi két évben, hogy az ingatlanárak megduplázódtak, és rohamos ütemben nyílnak rajta a szórakoztató központok.

Bár Hengqin még inkább hasonlít egy gigantikus építkezési területre, már így is évente milliók látogatnak ide.

Pillanatkép Hengqin szigetéről Forrás: Origo

Ennek oka a Chimelong Ocean Kingdom névre keresztelt vízi park, amely már 2015-ben a 13. leglátogatottabb ilyen tematikájú központ volt 7,5 millió turistával.

A legfrissebb jelentések szerint a látogatók száma folyamatosan emelkedik, 2016-ban már átlépte a 8,5 milliót.

Ezzel Kína leglátogatottabb tematikus parkja lett, megelőzve például a 6,1 millió embert vonzó hongkongi Disneylandet.

A 8,5 millió turista gyakorlatilag a Makaóra látogató emberek harmada.

Rengeteg látogatót vonz a különleges vízi világ Forrás: AFP/Mark Ralston

Múlt héten a Real Madrid tett érdekes bejelentést. A spanyol klub egy interaktív virtuális valóssággal foglalkozó központot fog nyitni a szigeten egy hong-kongi befektető segítségével – írja a CNBC.

A tervek szerint a létesítmény 12 ezer négyzetméteres lesz, és 2021-re tervezik az átadását. A virtuális valóság mellett klubmúzeumot is nyit a Bajnokok Ligája címvédője.

Cristiano Ronaldo és a Real Madrid nagyon népszerű Kínában Forrás: Imaginechina/Zhou junxiang - Imaginechina/Zhou Junxiang

A tervek olyan grandiózusak a környéken, hogy Makaó, Hongkong és a régió nagyvárosai olyan pezsgő életet akarnak létrehozni, mint amilyen San Franciscoban vagy Tokióban található.

– mondta Larry Leung, a Lai Sun befektetési vállalat vezérigazgatója.

A Chimelong Ocean Kingdom a világ legnagyobb óceántematikájú parkja Forrás: AFP/Imaginechina/Li Jianshu

Természetesen a környéken már megjelentek a legnagyobb presztízzsel rendelkező szállodaláncok, és a luxusjachtokat fogadni képes, minden igényt kielégítő kikötő is épül.

Az ingatlanpiaci szakértők arra számítanak, hogy az árak tovább fognak emelkedni,

ha elkészül a Hengqint és a Hongkongot összekötő híd és gyorsvasút.

Elemzők szerint Kína lakossága akkora, hogy mindenféleképp indokolt és jövedelmező egy ilyen turisztikai csomópont létrehozása.