Továbbra is jól teljesít az építőipar

alulnézet ellenfény építkezés ÉPÜLET épületfotó épülő ház félkész épület FOTÓ FOTÓ ÁLTALÁNOS FOTÓTECHNIKA FOTÓTÉMA lakópark NÉZET
Debrecen, 2017. január 23. A betonozó tölcsérrel egyszerre 1 köbméter friss betont emelnek az emeleti zsaluzatba a Dóczy Lakópark építésén. A debreceni Hunép Universal cégcsoport saját beruházásban és kivitelezéssel építi a lakóparkot, amiben 224 lakásos három tömbből álló épületegyüttes készül. Szakmai és pénzügyi előrejelzések szerint idén tovább folytatódik az építőipar termelésének, 2016 őszétől tapasztalható növekedése. Az várható, hogy az ágazatot a magánberuházások és a lakásépítés lendíti tovább. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Vágólapra másolva!
Júliusban az építőipari termelés volumene 22,7 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbi alacsony bázist. Az épületek építése 15,1, az egyéb építményeké 32,4 százalékkal emelkedett. A termelés éves növekedési üteme némileg lassult a júniusi 27,2, és a májusi 35,4 százalék után.
Vágólapra másolva!

A Központi Statisztikai Hivatal közzétette a 2017. júliusi adatokat az építőipar teljesítményéről.

Ebből az derül ki, hogy

22,7 százalékkal emelkedett a szektor teljesítménye tavaly júliushoz képest.

Az előző hónaphoz képest az építőipar szezonálisan és munkanaphatással kiigazított termelése

2,1 százalékkal csökkent.

Az épületek építésének növekedése júliusban is elsősorban az ipari és raktárépületek, kisebb mértékben a sportlétesítmények és oktatási épületek építésének az eredménye, de a 15,1 százalékos növekedés mélyen elmarad az előző két hónap 26-27 százalékos mértékétől.

Jól teljesít az építőipar Forrás: MTI/Oláh Tibor

Az egyéb építményeknél a termelés az út-, vasút- és közműépítési munkák következtében

bővült és nagyobb növekedést ért el az előző havi 29,6 százalékosnál.

A megkötött új szerződések az előző évihez képest 3,8 százalékkal emelkedett. Ezen belül az épületek építésére kötött szerződéseké 21,9 százalékkal csökkent, az egyéb építmények építésére vonatkozóké 39,1 százalékkal nőtt. Az egyéb építmények esetében bekövetkezett növekedés vasútfejlesztésre, közmű- és útépítésekre kötött szerződések eredménye.

Idén január-júliusban az építőipari termelés volumene 26,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, az épületek építése 22,8 százalékkal, az egyéb építményeké 34,2 százalékkal nőtt.