A romantikázók harmada havi rendszerességgel keres búvóhelyet

Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, rendkívül romantikus kedvükben voltak a magyarok, illetve a nálunk szállást foglalók az elmúlt évben – legalábbis a szállásadók körében nemrég elvégzett online kutatás eredményei alapján. Tízből négy szállásadó számolt be arról, hogy voltak olyan vendégeik, akik csak néhány órára, úgynevezett rövid foglalásra szerettek volna szobához jutni – derül ki a Szállás.hu portál felméréséből. Ilyenkor előfordult, hogy behűtött italt vagy – hűvösebb évszakban – szobafűtést is kértek a foglaláshoz.
Vágólapra másolva!

Apartmanok, panziók, vendégházak – ezeket a szállástípusokat kedvelték nálunk a szállást foglalók akkor, ha meghitt időtöltésre vágytak. A 4 és 5 csillagos szállodák nem tartoztak a legkeresettebb szálláshelyek közé akkor, amikor néhány romantikus órát szerettek volna a szállást foglalók valakivel eltölteni.

Fő a diszkréció

A minél diszkrétebb, csöndes szállásokat részesítették előnyben a romantikát kereső párok az elmúlt évben. Egyben ez volt a legfontosabb igényük is a szálláshellyel kapcsolatban, minden más csak ezután következett. Úgy tűnik, a vendégek lebukástól való félelme általános, ezért többségük fokozattan elővigyázatos volt, és értékelte, ha a feltételek adottak voltak az inkognitó megőrzéséhez.

A rövid foglalások áltagos időtartama 2 és 5 óra között mozgott.

A legtöbb titkos randevúzó a 31-50-es korosztály köréből került ki, a pár órás foglalások kétharmadát az ebbe az életkori szegmensbe tartozók végezték.


De előfordult az is, hogy egy közel 70 éves úr keresett maga és hasonló korú párja számára búvóhelyet.

A rövid foglalásoknál a diszkrét, alacsony vendégforgalmú helyeket részesítik előnyben Forrás: Pixabay

Nem minden szálláshelyen lehet

A leggyakrabban apartmanban szerettek volna szállást bérelni a romantikázók (45,7 százalék), a vendégházak és a panziók alig maradtak le ettől a szállástípustól (44,8 százalék). A minél kevesebb vendég jelenléte ugyanis azt jelentette, hogy csökken a nem várt ismerősök felbukkanása révén a lebukás esélye.

Nem minden szálláshely fogadja azonban a pásztorórákra vágyókat.

A rövid foglalásokat egyes üzemeltetők úgy akarják kivédeni, hogy minimum foglalható időszakot határoznak meg, ami általában egy vagy két éjszaka.

A szállásportál kutatásában mintegy 1000 magyarországi szállásadó vett részt, a kutatás augusztus 28. és szeptember 5. között zajlott.