Mintegy 120 Tesco-áruházban sztrájkolnak

tesco, sztrájk, dolgozók, hipermarket
Budapest, 2017. szeptember 8. Bevásárlókocsik a Fogarasi úti Tesco áruháznál 2017. szeptember 8-án. Ezen a napon a Zuglói hipermarket dolgozóinak egy része sztrájkolt. Az áruházlánc sajtóosztályának tájékoztatás szerint az áruházak többsége továbbra is nyitva tart, 6 hipermarket, és több kisebb üzlet bezárását rendelték el, mert nem tudták volna a vásárlókat a megszokott színvonalon kiszolgálni. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Sikeresnek és eredményesnek nevezték a Tesco dolgozók pénteken kezdődött országos sztrájkját a szakszervezeti vezetők, ami szerintük példaértékű összefogással valósult meg.
Vágólapra másolva!

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) és a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) közös sajtótájékoztatóján szombaton Budapesten Bubenkó Csaba a KDFSZ elnöke elmondta: országosan óriási a támogatottsága a munkabeszüntetésnek, mintegy 120 áruházban sztrájkolnak a munkavállalók. A dolgozók száma, akik támogatták a kezdeményezést ezres nagyságrendű.

Bevásárlókocsik a Fogarasi úti Tesco áruháznál 2017. szeptember 8-án. Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Karsai Zoltán, a KASZ sztrájkbizottságának elnöke azt mondta, hogy az eddigi tárgyalásokhoz képest hétfőtől "más típusú" tárgyalás kezdődik majd.

Összesen 18 áruház (öt hipermarket és 13 kisbolt) zárt be a munkavállalók sztrájkja miatt szombaton – közölte a Tesco. Az országban működő 206 áruházból 188 volt nyitva és tizennyolcat azért zártak be, mert azokban "nem biztosított a vásárlók megfelelő színvonalú kiszolgálása".

A Tesco Globál Áruházak Zrt. azt írta a Magyar Időknek, hogy