Az Alibaba elindította új fizetési rendszerét

A Current Look At Beijing KFC influence western night food fast rickshaw Chicken Fried Kentucky
BEIJING, CHINA - SEPTEMBER 22: A rickshaw is parked in front of a Kentucky Fried Chicken on September 22, 2005 in Beijing, China. (Photo by Joe McNally/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Egy új technológia segítségével a KFC gyorséttermek szerelmeseinek Kínában már elég lesz megvillantaniuk a mosolyukat, hogy kifizessék étkezésüket.
Vágólapra másolva!

Az Alibabához tartozó Ant Financial, vagy más néven Alipay a KFC gyorsétterem lánccal együttműködve a kelet-kínai Hangcsou-ban bevezette a „mosollyal fizess" szolgáltatást.

KFC Forrás: Getty Images/ Joe McNally

A szolgáltatás lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy a kifizetést egyszerűen a mosolyukkal jelezzék, miután megrendelésük az étterem önkiszolgáló részének monitorján megjelenik.

A 3D kamera ezután beolvassa az ügyfelek arcát, hogy ellenőrizze személyazonosságukat. A biztonság növelése érdekében további telefonszám-ellenőrzési lehetőség áll rendelkezésre.

A technológia elérhető az Alipay alkalmazásban regisztrált felhasználók számára, amit az Alibaba alapítója, Jack Ma hozott létre az online fizetés meggyorsításához.

Jack Ma, az Alibaba online kereskedőház vezérigazgatója Forrás: AFP/Str

KFC azért lett az újítás első állomása, mivel a Yum China leányvállalata, ami az Alibaba egyik legnagyobb befektetése volt.

A bevezetés összhangban áll a Yum China azon terveivel, hogy bevonzza a fiatalabb generációt az ügyfelei közé.

Joey Wat, Yum kínai elnöke elmondta, hogy

– mondta a Reuters-nek.