A Magyar Nemzeti Bank pert indít az mno.hu ellen

2016. 08. 18. Budapest Illusztráció MNB Magyar Nemzeti Bank Szabadság tér 9. Épület, Magyar Nemzeti Bank (MNB) Magyarország központi bankja
Magyar Nemzeti Bank (MNB) Magyarország központi bankja. 2016. 08. 18.
Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) nevének felhasználásával hamis állítások jelentek meg a jegybank nemzetközi irodáiról. Az MNB állítása szerint az mno.hu hírportál valótlan tájékoztatást adott a „Bűncselekménnyel magyarázza a jegybank a manhattani irodanyitást” című cikkében.
Vágólapra másolva!

A jegybank jogi eljárást kezdeményez az mno.hu hírportál ellen, mivel az oldalon hamis állítások jelentek meg a jegybank nemzetközi irodáival kapcsolatban, valamint az oldal hamis nyilatkozatot tett közzé a Magyar Nemzeti Bankkal kapcsolatban, olvasható a jegybank friss közleményében.

A cikkben nyilatkozó Róna Péter és a hírportál állításaival szemben az igazság az, hogy az MNB nemzetközi kapcsolatainak szélesítésére törekszik és

hivatalos közléseiben soha nem szerepelt bűncselekményre utaló tájékoztatás vagy erre utaló információ.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) épülete Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Róna Péter az elmúlt években többször is tett már hasonló állítást a jegybankkal kapcsolatban, és információiról rendre bebizonyosodott, hogy hamisak voltak.

Az MNB többször is tájékoztatást adott arról, hogy 2015-ben megkezdték a korábban évtizedekig működő külföldi irodáinak megújítását.

Az MNB célja - az Európai Központi Bank, valamint a német, francia, olasz és osztrák jegybankok példáját követve - javítani a világ élvonalába tartozó pénzügyi intézményekkel kialakított kapcsolatait.

Az utóbbi években megnyitott hamburgi, párizsi és római irodák jelentős hozzáadott értékkel bírnak a Nemzeti Bank tevékenységére, áll a közleményben.