Így járhat túl a bankok eszén hitelkártyával

mastercard pay pass bankkártya
Vágólapra másolva!
Sokak fejében élhet az a képzettársítás, hogy bármilyen hitel, így a hitelkártya is veszélyes dolog, ezért jobb inkább távol maradni tőle, mert akkor biztosan nem kerülünk adósságba. Ez azonban egyáltalán nem így van. Ha arra használjuk a hitelkártyát, amire a bank kitalálta, akkor a készpénzes költésnél is olcsóbban jövünk ki a hónap végére. A BankRáció.hu segítségével most megmutatjuk, hogy mindez hogyan lehetséges.
Vágólapra másolva!

A recept tulajdonképpen nagyon egyszerű: végy egy hitelkártyát, kizárólag vásárlásra használd a kártya által biztosított kedvezmények szerint, fizesd vissza pontosan és határidőre a vásárlásaid összegét, és keress pénzt!

A kedvezmények szerint kiválasztott hitelkártya az egyetlen olyan hozzávaló, ami egy kis utánajárást igényel, de a pénzügyi összehasonlító portálokon hozzáértés nélkül is kiválaszthatunk olyan hitelkártyát, amely megfelel a vásárlási igényeinknek.

Forrás: Dreamstime

Ma már alap, hogy egy hitelkártya kedvezményt nyújtson a vásárláskor - mondja Gergely Péter a BankRáció.hu szakértője.

Általában egy százalékos kedvezmény a legtöbb hitelkártyaesetében elérhető,

azonban promóciók vagy meghatározott üzletláncok, illetve kereskedelmi kategóriák esetében ennek a sokszorosát is megtakaríthatjuk. Érdemes tehát élni a kedvezményekkel, hiszen a készpénznél, vagy a bankszámlánkhoz kapcsolt bankkártyánál mindenképpen többre jutunk vele.

Bár a hitelkártyát terheli pár ezer forintos éves díj, illetve pár száz forintos havidíj, de jócskán ezeken felül is kereshetünk vele.

Maguk a hitelkártyával történő vásárlások pedig, beleértve az internetes vásárlásokat is, mind ingyenesek.

Forrás: MasterCard

A bankok természetesen nem jótékonysági intézmények mondja Gergely Péter, így arra számítanak, hogy az ügyfél előbb-utóbb nem fogja tudni visszafizetni a költéseit teljes egészében, vagy késik azzal, és ekkor viszont egy nagyon magas,

jellemzően évi 25-30 százalékos kamatot számítanak fel.

Ezért ha pénzt akarunk keresni ezzel a módszerrel, akkor nagyon fontos, hogy hiánytalanul meglegyen a cikk elején ismertetett recept minden hozzávalója, így a határidőre történő pontos és teljes összegű visszafizetés is.

Az Erste Bank Max hitelkártyáját érdemes kiemelni a mezőnyből, bár itt nem közvetlenül kapja meg a visszatérítést a hitelkártya birtokosa, hanem 5000 forintonként egy meghatározott üzletkategóriában történő vásárlása során levásárolhatja.

Három kiválasztott üzletkategóriában négy százalék, minden más vásárlás után egy százalék visszatérítés gyűjthető.

Mivel havonta 200 ezer forintig is lehet gyűjteni a visszatérítéseket, évente - ha csak a négy százalékos üzletkategóriában költ a kártya birtokosa -, 96 ezer forint is összegyűjthető, amely az 5490 forintos hitelkártya éves díj és a 290 forintos havidíj figyelembevételével nettó 87 ezer forint tiszta nyereséget hoz egy évben.

Az egyik legegyszerűbb, legjobban érthető konstrukció a K&H Banké. Ha az adott hónapban legalább 20 ezer forintért vásárolunk aa K&H MasterCard érintő vagy a K&H Visa Classic hitelkártyával, 2 százalékot visszakapunk a vásárlások összegéből. A visszatérítés felső határa háromezer forint havonta,

tehát 150 ezer forintnyi havi költésig érdemes növelni ahavi vásárlásainkat az optimális visszatérítés érdekében.

A kártya éves díja ötezer forint, a havidíj nulla forint, így ha legalább 21 ezer forintért vásárolunk egy adott hónapban, akkor már biztosan nyereséggel zárjuk a hónapot. Egy évben több mint 30 ezer forint nettó nyereséget is összehozhatunk ezzel a hitelkártyával.

A Budapest Bank FŐGÁZ Kártyájával szintén hasítani lehet a kedvezményeket, de elsősorban a FŐGÁZ ügyfeleinek éri meg élni ezekkel. A FŐGÁZ irodáiban hitelkártyával kifizetve a gázszámlát, vagy a hitelkártya terhére adott csoportos beszedési megbízással egyenlítve ki azt,

hat százalék, de legfeljebb havi 3300 forint kedvezményt lehet bezsebelni,

ami a téli hónapokban egy átlagos gázszámlánál teljes mértékben kihasználható.

Forrás: MTI/Soós Lajos

Csak a fűtési szezonban közel 20 ezer forintot takaríthat meg vele a kártya birtokosa. Ezenfelül
minden más vásárlás után egy százalék, de legfeljebb havi tízezer forint visszatérítés jár. A kártyáért évente háromezer forintot kell fizetni, havidíja nincs, így mindössze havi 250 forint visszatérítéstől már nyereségesek vagyunk, és aki havonta nagyon sokat költ, az akár a gázszámla visszatérítésen felüli éves 117 ezer forintos nettó visszatérítési maximumot is kihasználhatja.

A Budapest Bank egyébként kibocsát egy UPC Partnerkártyát is,

mellyel a FŐGÁZ Kártyához hasonló hat százalékos kedvezmény érhető el a UPC számlafizetések során,

minden más vásárláskor azonban nem egy, hanem két százalék kedvezmény jár egy havi maximum 20 ezer forint visszatérítési plafonig, itt tehát a nagyon gazdagok akár közel negyedmillió forint visszatérítést is összegyűjthetnek.

Forrás: Zagyi Tibor

A Raiffeisen Bank nem csupán visszatérítést ad az OneCard Bankkártyájára, hanem egyes üzletekben jelentős kedvezménnyel is vásárolhatunk a kártyával. Negyedévente változó, de évenként ismétlődő üzletkategóriákban öt százalék kedvezmény jár minden vásárlás után bármely olyan üzletben, amely az adott kereskedői kategóriába beletartozik. Ezenkívül bármely élelmiszerboltban, szupermarketben és hipermarketben

egész évben három százalék visszatérítés jár, míg minden más vásárlás után egy százalék.

Fontos kiemelni, hogy a három és öt százalékos visszatérítésért negyedévente regisztrálni kell a banknál, ami ugyan ingyenes, de bele van kalkulálva, hogy az ügyfél hátha elfelejti, és akkor csak az egy százalékos alap visszatérítést kapja minden vásárlása után.

Forrás: MTI/Faludi Imre

A visszatérítés felső határa negyedévente tízezer forint, így a kártya 600 forintos havidíját figyelembe véve közel 33 ezer forintot kereshetünk egy évben maximum. Ezenfelül egyes kereskedőknél, így például a Burger Kingben, a Líránál vagy a Magyar Telekomnál hat és 15 százalék közötti kedvezményt is kapunk a vásárlás pillanatában.

Végezetül még egy érdekességre hívja fel a figyelmet Gergely Péter, a BankRáció.hu szakértője. Sok hitelkártyához kapcsolható ugyanolyan csoportos beszedési megbízás, mint a folyószámlákhoz.

Érdemes áttenni ezeket a folyószámláról a visszatérítéses hitelkártyára, mert ebben az esetben ezek után is megkapjuk a kedvezményt.

Ugyan a csoportos beszedésekre csak egy százalékos kedvezményt fizetnek a bankok, a rezsiszámlák azonban minden hónapban egy nagyobb összegű és állandó kiadások, így sok kicsi sokra megy alapon évente több ezer forintot is észrevétlenül megspórolhatunk velük. Aki ráadásul arra hajt, hogy a maximális visszatérítési kedvezményt kihasználja, annak a csoportos beszedéssel kifizetett összegeket már nem kell hitelkártyával elvásárolnia.