Ma indul az általános iskolákban a pénzügyi ismeretek oktatása

Pénziránytű Alapítvány, pénzügyi ismeretek, általános iskola, oktatás
Vágólapra másolva!
Mérföldkőhöz érkezett Magyarországon a pénzügyi ismeretek oktatása. A ma induló tanévben – a hazai középiskolák mellett – 900 általános iskolában kezdik meg a pénzügyi ismeretek oktatását.
Vágólapra másolva!

52 ezer hetedik-nyolcadik osztályba járó diák kapja kézhez a Küldetések a pénz világában című tankönyvet,

amit a Pénziránytű Alapítvány – a Magyar Nemzeti Bank támogatásával – ingyenesen biztosít az általános iskolák részére.

Ingyenesen rendelhető tankönyvek Forrás: Pénziránytű Alapítvány

A téma oktatására vállalkozó, általános iskolai tanárok térítésmentes felkészítő tanfolyamokon vettek részt, ahol elsajátíthatták a pénzügyi ismeretek átadásával kapcsolatos módszereket és ismereteket.

A Pénziránytű Alapítvány 33 leckét tartalmazó tankönyve Forrás: Pénziránytű Alapítvány

A Pénziránytű Alapítvány 33 leckét tartalmazó tankönyvét, és a hozzá tartozó munkafüzetet jelenleg is igényelhetik a témát oktató, vagy annak bevezetése iránt érdeklődő alapfokú oktatási intézmények. A Küldetések a pénz világában című tankönyv ingyenesen letölthető.

A tavaly ősszel már számos szakgimnáziumban elindult pénzügyi és vállalkozási ismeretek tantárgy ettől a tanévtől kezdve kötelezővé vált az összes hazai szakgimnázium 10. évfolyamán.

A szaktanárok harminc órás, akkreditált továbbképzésére idén nyáron került sor, szintén a Pénziránytű Alapítvány szervezésében. Az Iránytű a pénzügyekhez című középiskolai tankönyv ingyenesen letölthető, valamint megvásárolható a Könyvtárellátó webáruházában.