Ezek minden idők legértékesebb virtuális tárgyai

kamat, hozam, kötvény, profit
bankjegy HASZNÁLATI TÁRGY pénz TÁRGY
Budapest, 2011. augusztus 5. Euró bankjegyeket számol egy pénzváltó alkalmazottja Budapesten. MTI Fotó: Kollányi Péter
Vágólapra másolva!
A videojátékok rajongói között megszokott, hogy valódi pénzt költenek olyan tárgyakra és játékon belüli fizetőeszközre, amelyek segítik őket a virtuális világban. Most összeszedtük a legértékesebb tárgyakat a számítógépes játékok univerzumából. Néhányan kisebb vagyont is képesek kifizetni azért, hogy egyénibbek legyenek a többi játékosnál.
Vágólapra másolva!

10. World of Warcraft játékbeli karakter, 9000 dollár (2 300 000 forint)

A World of Warcraft olyan játék ahol rengeteg emberrel együtt lehet egy kiépített online világban játszani, és fejleszteni a játékos által választott karaktert. A fejlődést szintekben mérik. A 70-es szintű Zeuzo nevű elfért, 9000 dollárt fizettek. Akkoriban ez a karakter volt a legfejlettebb a játékban.

Zeuso a World of Warcraft játék legértékesebb karaktere volt. Forrás: photo.mmosite.com

9. Eve Online: Revenant Super Carrier, 9000 dollár (2 300 000 forint)

Az Eve nevű online játék híres arról, hogy a játékosok úgy fogják fel, mint egy valódi világot. Ennek megfelelően rengeteg pénzt fektetnek a játékba. A Revenant Super Carrier azért volt ilyen értékes, mert nagyon kicsi volt rá az esély, hogy valaki megszerezze magának. A szerencsés játékos új szerzeményét viszont gyakorlatilag azonnal elpusztította egy ellenséges hajó.

A legértékesebb űrhajó az Eve Onlineban Forrás: www.reddit.com

8. Diablo 3: Buzogány, 14 000 dollár (3 600 000 forint)

A Buzogány nagyon ritkának számított a Diablo 3-ban, azonban első alkalommal mindössze 250 dollárért adták el. A fegyver évekig vándorolt a tulajdonosok között, mire az emberek rájöttek, hogy igen nehéz megszerezni a tárgyat a játékon belül. Ekkor 40 milliárd aranyért vette meg valaki, ez 14 000 dollárnak felel meg.

A Diablo 3 legdrágább fegyvere Forrás: es.diablo.wikia.com

7. Age of Wulin: Kard, 16 000 dollár (4 100 000 forint)

A kardnak az a különlegessége, hogy a játék készítői csak egy darabot tettek elérhetővé a közösségnek. Ezért ez az Age of Wulin legértékesebb és egyben legritkább tárgya. Több olyan fegyver és páncél is szerepel a játékban, amelyek több mint 1000 dollárt érnek, viszont ezt a kardot meg sem közelíti az értékük.

A sárkányölő kard Forrás: wulin.gpotato.eu

6. Counter Strike Global Offense: Crimson Web kés, 23 000 dollár (5 900 000 forint)

A lövöldözős taktikai játék jól ismert arról, hogy a játékosok előszeretettel kereskednek a különböző fegyverekkel és késekkel. Becslések szerint 2016-ban a CS:GO fegyverpiac értéke elérte a 8 milliárd dollárt. A játék legértékesebb tárgyát nagyon nehéz megszerezni, és komoly pénzeket lehet kaszálni azzal, ha valakinek sikerül. Ezek a fegyverek nem biztosítanak semmilyen előnyt a játékban, csak a kinézetük miatt veszik őket az emberek.

A legértékesebb kés Forrás: Counter Strike

5. Dota 2: rózsaszín hordozó kutya, 38 000 dollár (9 700 000 forint)

A hordozó a játékon belül arra szolgál, hogy tárgyakat juttasson el a bázistól a játékosig. Az teszi igazán értékessé ezt a kinézetet, hogy több ritka dolgot is magában hordoz, mint a szín, a típus és a kiadása.

A rózsaszín hordozó kutya Forrás: arstechnica.com

4. Second Life: Amsterdam városa, 50 000 dollár (12 800 000 forint)

A valódi Amszterdam képére mintázott helyszín készítője nagyon odafigyelt a részletekre, és ezáltal a játékosok közkedvelt helyévé vállt. Rengeteg nagyobb játékon belüli eseménynek is helyet adott a helyszín, mint például koncertek vagy egyéb közösségi gyűlések. Azonban leginkább a boltok miatt jártak vissza a játékosok, amikben különböző szexjátékokat vehettek a karakterüknek. A városnegyedet 50 000 dollárért adták el az eBayen.

Forrás: www.magnuz-se.com

3. Entropia Universe: Virtuális tojás 70 000 dollár (17 900 000 forint)

David Storey annak a reményében vette meg ezt a ritka tojást, hogy majd a jövőben kikel belőle valami új és egyéni. Az ilyen játékokban az új tartalmak mindig vonzzák a játékosokat, akik az elsők között akarnak lenni, hogy lássák, levadásszák vagy megvegyék a szörnyeket. Ha egy új lény kelne ki a tojásból, akkor valószínűleg rengeteg valódi pénzt keresne a tulajdonosa.

Virtuális tojás Forrás: http://www.entropiaplanets.com

2. Entropia Universe: A kristálypalota 330 000 dollár (84 700 000 forint)

A játék úgy lett felépítve, hogy ösztönözze a kereskedést és gazdasága minél inkább hasonlítson a valódira. A játékon belüli pénz a PED, és 10 PED ér egy dollárt. Érdekesség, hogy a pénzt a játékos ki is tudja venni, amikor csak akarja az állandó PED-Dollár árfolyamon. Az űrállomásra épített palota rengeteg játékost vonzott, és adót kellett fizetni azért, hogy valaki ellátogathasson oda. Ennek köszönhetően a hely sok pénzt termelt a tulajdonosnak. A palotát és a hozzá tartozó jogokat 2009-ben adták el 330 000 dollárért.

Chrystal Palace Forrás: www.entropiaplanets.com

1. Entropia Universe: Neverdie szórakozóhely 635 000 dollár (163 000 000 forint)

Minden idők legértékesebb videojátékon belüli tárgya ez az építmény. Ennyi pénzből a való életben is építhetett volna a játékos egy jól menő klubot, azonban ő inkább a virtuális világot választotta. A hely egy aszteroidán helyezkedett el, és több részből állt. Az akkori tulajdonos, Jon Jacobs úgy döntött, apránként adja el a helyet, és összesen 635 000 dollár ütötte a markát. Amikor megvette az aszteroidát, akkor csak 100 000 dollárt ért, de Jacobs elmondása szerint egy éve alatt visszahozta az árát.

Club Neverdie Forrás: www.extravaganzi.com