Óriási bírságot kapott a Media Markt

FOTÓ ÁLTALÁNOS HÉTKÖZNAPI sorban áll ügyfélszolgálat vevőszolgálat visszaváltás visszavétel
Sorban állók a Media Markt áruház ügyfélszolgálata előtt 2014. december 27-én, ahol visszaadhatták vagy kicserélhették a karácsonyra ajándékba kapott bontatlan termékeket az ünnepek utáni első nyitva tartáskor.
Vágólapra másolva!
Megtévesztő és hiányos reklámok miatt büntette meg a Gazdasági Versenyhivatal a Media Marktot. Több olyan akciója is volt az áruháznak, ahol sem a rádiós reklámban, sem a bannerjein nem volt teljeskörű a tájékoztatás.
Vágólapra másolva!

A versenyhivatal keddi tájékoztatása szerint a Media Markt Saturn Holding Magyarország Kft. 2015-ös bronz hétvégi promócióját jogsértőnek ítélték.

Emiatt 10 millió forintra bírságolta a Media Marktot.

A GVH megállapította, hogy a Media Markt tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott, mert rádióreklámjaiban megtévesztő tájékoztatást nyújtott a promóció részleteiről, a hirdetettekkel ellentétben ugyanis

az akció nem minden 20 ezer forint feletti vásárlásra vonatkozott.

Bannerjein elhallgatta a promóció korlátait, például azt, hogy az úgynevezett szórólapos termékre vagy webáruházas vásárláskor nem érvényes az akció. A közlemény szerint a versenyhivatal a bírság kiszabásakor a jogsértéssel érintett bevételekből indult ki.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A GVH gyakorlata értelmében

a kifejezetten minden vásárlásra, termékre ígért akciók, kedvezmények megtévesztők, ha a promóció nem terjed ki mindegyikre.

Enyhítő körülményként értékelték a vállalkozásnak azokat a törekvéseit, amelyek nincsenek ugyan közvetlen összefüggésben a vizsgált kereskedelmi gyakorlattal, de jelentős fogyasztóbarát intézkedéseknek minősülnek, és a jogsértő kereskedelmi gyakorlat megelőzését segítik.