Internetes csalókra figyelmeztet a jegybank

Magyar Nemzeti Bank
Budapest, 2015. április 16. A Magyar Nemzeti Bank központi, Alpár Ignác-tervezte műemlék épületének keleti homlokzata, a főváros V. kerületében, a Hold utcában. MTVA/Bizományosi: Balaton József *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) nevében személyes adatokat, illetve nagyobb összegek átutalását kérő csaló e-mailekre figyelmeztet a jegybank a honlapján közzétett IT biztonsági felhívásban, amelyben mindenkitől azt kéri, minden esetben utasítsa vissza az ilyen megkereséseket.
Vágólapra másolva!

Az utóbbi időben előtérbe kerülnek azok a csalárd elektronikus levél alapú kísérletek, amikor a Magyar Nemzeti Bank nevével visszaélve kívánnak az e-mail címzettjétől személyes adatokat lekérni, vagy nagyobb összeg átutalására rávenni - figyelmeztet a jegybank a honlapján.

Hangsúlyozzák, hogy az MNB soha nem kér az ügyféltől személyes adatokat vagy nagyobb összeg átutalását elektronikus levélben.

Mindenkitől azt kérik, hogy ha személyes adatainak megadására szólítják fel, vagy átutalást kérnek tőle egy megadott számlaszámra, akkor azt minden esetben utasítsa vissza.

A Magyar Nemzeti Bank épülete Forrás: MTI/Balaton József


Aki pedig úgy véli, személyes adatai illetéktelenek birtokába jutottak, vagy a jegybank nevével visszaélő e-mailt kapott, minden esetben azonnal értesítse az MNB-t az [email protected] címen vagy a +36 (1) 428 2600 telefonszámon - olvasható a felhívásban.