Egyre több embert vernek át kriptovalutával

konnektor hacker magyarósi csaba
Vágólapra másolva!
Ahogy a kriptovaluták, mint a bitcoin, vagy az éter egyre népszerűbbek lesznek, úgy tűnnek fel folyamatosan az olyan csalók és adathalászok is, akik az internetes pénz segítségével próbálják átverni az áldozatokat.
Vágólapra másolva!

A hackerek úgynevezett phishing módszerrel verik át az áldozatokat. Egy olyan oldalt küldenek nekik, amely teljesen korrektnek tűnik. A weblap azt állítja, hogy befektetőket keresnek egy új kriptovaluta számára.

A honlap megbízhatónak tűnhet, hiszen az áll rajta, hogy a cég kapcsolatban áll a híres ethereummal. Természetesen ez nem igaz, így aki nem elég óvatos, az egy utalás után örökre elveszíti a pénzét.

Forrás: Origo

A csalásoknak eddig több mint 30 ezer áldozata volt szerte a világon. A befektetők átlagosan 7500 dollárt buknak, az egész üzletág pedig éves szinten 1,6 milliárd dollárt.

A kriptovalutás csalóknak jelenleg nagyon jól megy Gyakorlatilag egy új, prosperáló üzletágat hoztak létre a bűnözők és a nem etikus hackerek számára.

Áldozatok számaEllopott összeg (millió dollár)
Phising16 900115
Biztonsági rendszer kihasználása11 000103
Hackelés210074
Piramisjáték-rendszer2600,004
Teljes30260225.4

Az összes ellopott pénz mennyisége már megközelíti azt az összeget, amennyit 2015-ben, rablások révén vittek el a bűnözők az Egyesült Államokban.

A rablások károsultjai abban az évben 350 millió dollárt veszítettek.

A befektetők annyira meg vannak bolondulva az új kriptovalutákért, hogy teljesen elfeledkeznek a biztonságról, csak hogy elsőként férjenek hozzá a virtuális pénzhez. A célzott reklámok és e-mailek elhitetik a befektetővel, hogy az oldal teljesen megbízható, pedig a honlap mögött ott várják a csalók.

A bitcoinnal kapcsolatban nincsenek adatok, azonban feltehetőleg ezzel a pénzzel is sokan próbálkoznak trükközni.