A bolgár felügyelet várja a magyar károsultak jelentkezését

Magyar Nemzeti Bank
Budapest, 2015. április 16. A Magyar Nemzeti Bank központi, Alpár Ignác-tervezte műemlék épületének keleti homlokzata, a főváros V. kerületében, a Hold utcában. MTVA/Bizományosi: Balaton József *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Vágólapra másolva!
A bolgár székhelyű, itthon engedély nélküli pénzügyi szolgáltatást nyújtó Interactive Ltd. esetlegesen kárt szenvedett magyar ügyfelei a bolgár pénzügyi felügyelet által a társasághoz ideiglenesen kirendelt pénzügyi tisztviselőnél jelenthetik be panaszukat.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) piacfelügyeleti vizsgálatot folytatott a bolgár székhelyű Interactive Ltd.-vel (korábban Interactive Brokerage Ltd., illetve Global Markets Ltd.) szemben.

Az eljárás során az MNB megállapította, hogy az Interactive Ltd. kamat ígérete és visszafizetési kötelezettség vállalása mellett üzletszerűen gyűjtött betétnek nem minősülő visszafizetendő pénzeszközöket, többnyire magyar ügyfeleitől. Ugyanakkor a társaság semmilyen tőkepiaci kereskedést nem végzett, és

pénzügyi szolgáltatási tevékenység végzésére nem volt engedélye Magyarországon.

A jegybank a szabálysértések miatt megtiltotta a tevékenység folytatását és feljelentette a rendőrségen, továbbá többmilliós bírságot szabott ki rá.

Forrás: MTI/Balaton József

Mindemellett a társaság volt ügyfelei az esetleges követeléseikkel, panaszukkal a bolgár felügyelethez fordulhatnak.

A bolgár pénzügyi felügyelet ugyanis az ügyfélpanaszok kezelésére egy pénzügyi tisztviselőt rendelt ki a társasághoz. Így a magyar ügyfelek a jogos követelésüket egy igazoló dokumentum csatolásával lehet elküldeni

Mrs. Natalia Angelova Kumpikova, a kijelölt illetékes számára, Szófiába postai úton vagy e-mailben a [email protected] címre - írta a Nemzeti Bank a közleményében.

A jegybank felhívta az ügyfelek figyelmét arra, hogy legyenek nagyon körültekintők az ügyintézés során, annak ellenére is, hogy az oldal kifejezetten a magyar ügyfeleket célozta meg.