MKB Bank: a piaci átlag felett erősödik a lakossági hitelezés

MKB Bank, bankautomata bankfiók
Vágólapra másolva!
A lakossági hitelfelvételi kedv erősödését támogatta az alacsony kamatkörnyezet, a kiszámítható gazdasági környezet, továbbá jelentősen emelkedtek a jövedelmek, míg a munkanélküliség rendkívül alacsony volt. Az MKB Bank az elmúlt félévben - köszönhetően a széles termék ajánlatnak és a folyamatos banki fejlesztéseknek - a piaci trendeket meghaladó mértékben növelte hitelfolyósítását.
Vágólapra másolva!

A tavalyi év hasonló időszakához képest

idén az első félévében több mint 36 százalékkal nőtt a lakásvásárlási, felújítási és építési céllal felvett hitelek összege.

2017 júniusában 67 milliárd forintot tett ki a folyósítási volumen a piacon. Ugyanezen idő alatt a személyi hitelek folyósítása másfélszeresére nőtt és elérte a 141 milliárd forintot.

Az MKB Bank a kedvező piaci folyamatok mellett jelentősen növelni tudta lakossági hitelkihelyezését. A féléves adatok alapján az MKB Bank lakás célú hitelkihelyezése több mint a duplájára növekedett 2016 első félévéhez viszonyítva, míg ugyanezen időszak alatt a személyi hitel folyósítása csaknem megháromszorozódott.

MKB bankfiók Forrás: Origo

Az összes MKB Bank fiókban igényelhetők az államilag támogatott hitelek, közülük a CSOK és az ÁFA visszatérítés is hozzáférhetők. 2017 júliusában az MKB Bank 35 fiókjában létesített MFB Pontokat, amelyeken Európai Uniós források érhetők el.

Hetényi Márk, az MKB Bank Digitális Stratégiavezérigazgató-helyettese elmondta: „Az MKB Bank hitelfolyósítási aktivitásának kiemelkedő és stabil emelkedése több tényezőnek köszönhető.

Az MKB Bank termékfejlesztései az ügyféligények állandó figyelembevételével összhangban vannak a bank digitális jövőképével."