Ezért fektesse most pénzét ezüstbe

politics Horizontal panoramic
This picture taken on August 10, 2017 and released by North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on August 11, 2017 shows service personnel of the Ministry of People's Security at a rally in support of North Korea's stance against the US, in Pyongyang. / AFP PHOTO / KCNA VIA KNS / STR / South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP. /
Vágólapra másolva!
Az aranyhoz képest, az ezüstnek megvan az előnye, hogy rengeteg helyen tudják hasznosítani az iparban, nagyobb mennyiségben. Jelenleg az ezüst ára igen kedvező, ezért ez remek alkalom, hogy bevásároljanak belőle.
Vágólapra másolva!

A Kínában épülő napelemek fontos része

Jelenleg a napelem gyártás használja fel az ezüstöt a legnagyobb mennyiségben. Kína egyre több ilyen elemet rendel és épít, mert az ország egyre inkább támogatja a zöld energiát.

Peking megtriplázná napelemeinek számát 2020-ig

annak érdekében, hogy mérsékelje a légszennyezést és tartsa magát a Párizsi Egyezményben foglaltakhoz.

Munkások Pekingben Forrás: MTI/EPA/Jerome Favre

Mivel az ezüst csak véges mennyiségben van jelen bolygónkon, ezért elkerülhetetlen, hogy a nagy beruházásoknak köszönhetően hamarosan megugrik az ára.

Az amerikai részvénypiac szárnyalása a végéhez közelít

Úgy tűnik az amerikai tőzsde mindennap megdönt valamilyen rekordot. Jelenleg a dotcom lufi magasságában szárnyalnak a börzék, vagyis olyan erősödést produkáltak, mint amilyeneknél a piac a 2000-es évek elején bedőlt.

A techcégekbe folyamatosan pumpálják a pénzt a befektetők.

A Netflix remek példa erre, hiszen a cég vezetői már az év elején figyelmeztették a befektetőket, hogy negatív készpénzáramlásra számítanak. Ez az összeg már elérte a 2 milliárd dollárt és növekedett a tavalyi 1,6 milliárdhoz képest.

Nem titok befektetői körökben, hogy a Netflix veszteséges, de ettől még a részvényei egyre értékesebbek lesznek.

Hasonló kép rajzolódik a többi nagyágyúnál is, mint például a Twitter és a Snapchat, amelyek virtuális pénznyelők.

Amikor ezek a részvények zuhanni kezdenek, akkor ismét az arany és az ezüst lehet a menekülő befektetés

Az európai bankok még mindig bajban vannak

Az európai piacról sokan megfeledkeznek pedig a bankszektor problémái még nem múltak el teljesen.
Júniusban jöttek a hírek az esetleges olasz bankkrízisről. Idén már két bankot kellett megmenteni összesen 17 milliárd euróért.

Az olasz államadósság jelenleg a GDP 133 százaléka.

Néhány a legnagyobb olasz bank közül továbbra is veszélyben van, köztük a Monte dei Paschi di Siena és a Veneto Banca. A probléma viszont az egész Európai Unióra kiterjed nem csak az olaszokra.

A háborúk veszélye továbbra is fennáll

A felszültség az Egyesült Államok és Észak-Korea között egyre fokozódik. Kim Dzsong-un az utóbbi napokban már atomcsapással is fenyegette az USA-t, bár később visszakozott.

Forrás: AFP/Str

Friss források szerint Észak-Korea akár 2018-ra már működőképes atomrakétákkal is rendelkezhet,

amelyekkel először az amerikai fennhatóságú Guam szigetét venné célba, de fenyegették már Japánt is.

Az ezüst ismét igazi pénz lesz

Hét amerikai tagállam hozta vissza fizetőeszközként a nemesfémeket, az aranyat és az ezüstöt. Ezekben az államokban a hamarosan lehet majd fizetni velük, és támogatni szeretnék a befektetőket is abban, hogy arany és ezüstkészleteiket ezekbe az államokba vigyék.

MNB

Állítólag további négy állam csatlakozna a kezdeményezéshez, ez pedig komolyan felnyomhatja a nemesfémek árát a jövőben.