Napra bontott menetrend szerint zárolják a számlákat Görögországban

görög, adó, behajtás
Mintegy 95 milliárddal tartoznak az államnak a görögök
Vágólapra másolva!
Mintegy 95 milliárd eurót tesz ki a görög vállalatok és közel 4 millió görög állampolgár tartozása az állam felé. A pénzügyminisztérium most úgy gondolta, stratégiai háborúba kezd a tartozás beszedéséért, és ebben minden alkalmazható eszközt be is vet. Szezon ide vagy oda: a turistaközpontok a legfontosabb célpontok közé tartoznak.
Vágólapra másolva!

Az athéni Kathimerini című lap szerint, a görög pénzügyminisztérium stratégiai hadviselést folytatva kívánja felszámolni az adóelkerülést hogy az államot pénzéhez juttassa. Kiderült: az év eleje óta szisztematikusan legalább 900 számlát zároltak naponta.

Kétséges hatásfok

A csapásmérést legfelsőbb szintről irányítják, ennek keretében a görögök tömegesen számíthatnak arra, hogy tartozásaik esetén megindul a hátralék behajtása. Arra is fel kell készülniük, hogy sok ellenőrzést kapnak, megelőzendő az adóelkerülő magatartást. Főként a turistaközpontoknak kell komolyan venniük a dolgot:

a vonzó turisztikai célpontok szolgáltatói a hatóságok célkeresztjében állnak.

Mintegy 95 milliárddal tartoznak az államnak a görögök Forrás: Pixabay

A hatalmas kormányzati lendület eredményességét ugyanakkor maguk a végrehajtók is kétségbe vonják. Egy kormányzati tisztviselő szerint már annak is örülhetnek, ha 4-5 milliárd euró befolyik a teljes tartozásból.

Közben az államnak is tetemes a restanciája: egyes számítások szerint 5,5 millárd euróval tartozik polgárainak, beszállítóinak, többek között gyógyszeripari vállalatoknak.