A Netflix először vett egy képregénykiadót

'Kingsman: The Secret Service' Panel, San Diego Comic Con Kultur FILM Schauspieler Schauspielerin Comic Messe Kino Kongress Fantastic Filmproduzent Drehbuchautor Geisler Fotopress Unterhaltung ACE Fantasy Präsentation ENTERTAINMENT Science Fiction Geisler
Mark Millar attends a panel of the movie 'Kingsman: The Secret Service' at the San Diego Comic-Con International held at the San Diego Convention Center on July 25, 2014 in San Diego.
Vágólapra másolva!
A Netflix bejelentette, hogy felvásárolja a Millarworld képregénykiadót, amely olyan franchise-okért felelős, mint a Kingsman: A titkos szolgálat, a Wanted, vagy a Ha/Ver. A Netflix tervei között szerepel, hogy a franchise-ból filmet, sorozatot valamit gyerekműsort készít.
Vágólapra másolva!

„Mark létrehozta a következő generációs képregény univerzumot, tele olyan kitörölhetetlen karakterekkel, amelyek olyan helyzetben élnek, amivel az emberek világszerte könnyen tudnak azonosulni" – nyilatkozta Ted Sarandos, a Netflix fő tartalomfelelőse.

Mark Millar a 2014-es San Diego Comic Conon beszél a Kingsman: A titkos szolgálat című filmről Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit, usage worldwide/Susanne Doepke/Geisler-Fotopress

A Millarword alapítója és alkotója korábban nyolc évig a Marvelnél dolgozott olyan műveken, mint az Ultimate Fantastic Four, a Polgárháború vagy az Old Man Logan – ami a márciusban debütált film alapja.

A képregénykiadót Mark Millar alapította 2004-ben, amit feleségével, Lucy Millarral vezet közösen.

– nyilatkozta Millar.

A Netflix szerint a felvásárlás a természetes előrehaladást jelenti a vállalat azon törekvésében, hogy közvetlenül a termékeny és sokoldalú alkotókkal dolgozzon együtt.

Ted Sarandos szerint Millar áll a legközelebb a modern kori Stan Lee-hez.

Millarworld képregényei: KickAss, Wanted és a Kingsman Forrás: Origo

„Mi létre kívánunk hozni egy új Netflix Originalst több izgalmas franchise-ból, mint a szuperhősök, antihősök, fantasyk, sci-fik és horrorok világa, és amiket Mark és csapat továbbra is alkotni és kiadni fog" – tette hozzá Sanders.