Utazásra gyűjt, akinek sok a pénze

Nyaralás kedvessel, vagy haverokkal?
naplemente robogó motor
Akármilyen vágyaid is vannak a közös kikapcsolódást illetően, mindenképpen vedd figyelembe, hogy mit szeretne a másik!
Vágólapra másolva!
A K&H felmérést készített arról, milyen megtakarítási célokat tűznek ki maguk elé a hazai prémium, azaz az átlagnál magasabb megtakarítással rendelkező magánbefektetők. A top 3 megtakarítási cél, azaz az általános tartalék, a gyermekek jövőjének támogatása és a nyugdíjas évek biztonsága egy éve stabilan tartja vezető helyét.
Vágólapra másolva!

A megtakarítók körében egyre többen terveznek pihenést és autóvásárlást is félre tett pénzükből. A felmérés mostani eredménye szerint több, mint kétszer annyian gyűjtenek utazásra (24 százalék) és autóvásárlásra (10 százalék), mint egy évvel ezelőtt - írja a Tőzsdefórum.

Emellett a lakásvásárlásra vagy felújításra is egyre többen fókuszálnak, hiszen egy év alatt 14 százalék helyett már 21 százalék jelölte meg ezt is megtakarítási célként.

– mondta el Zobor Zsuzsanna, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója.

Illusztráció Forrás: Thinkstock


A megtakarítók túlnyomó többségének (81 százalék) a banki tanácsadók a legmeghatározóbbak, hozzájuk fordulnak leginkább iránymutatásért. Ezt követően az interneten (55 százalék) és a szakmai előadásokon tájékozódnak a befektetők, de egyre jelentősebb részt képviselnek az online hírlevelek is. Az utóbbit használó befektetők tábora ugyanis 20 százalékról 27 százalékra nőtt egy év alatt.