Japánban elkezdtek atombunkereket vásárolni

Vivos, bunker, atomtámadás
Az üresen álló bunker többféleképpen berendezhető
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok bunkerpiacán a vásárlások az elmúlt hetekben jelentősen megugrottak. Ez leginkább Észak-Korea akcióinak köszönhető, a rendelések többsége Japánból érkezik. Az atombiztos rejtekhelyek a néhány millió forintostól a több milliárd forintos árkategóriáig terjednek.
Vágólapra másolva!

Az Atlas Survival Shelters vállalatnak igen jól megy a szekere. Az amerikai cég profilja, hogy a világ minden pontjára atombiztos bunkereket szállít, legnépszerűbb modelljük a BombNado már 19 ezer dollárért kapható.

Ez átszámolva 5 millió forint.

Az eladásokat nagyban megdobja, hogy Kim Dzsongun előszeretettel kísérletezik és fenyegetőzik különböző töltetű és hatótávolságú rakétákkal. Meglepő azonban, hogy a legtöbb bunkert nem az Egyesült Államok területén adják el – írja a Bloomberg.

A legnagyobb felvásárlónak Japán számít,

ami nem csoda, hiszen a szigetország bőven lőtávolon belül van Észak-Koreától. A pánikot fokozta, hogy július 4-én Észak-Korea ballisztikus rakétát lőtt ki, amely 930 kilométert megtéve csapódott a Japán-tengerbe.

Japán lett a legnagyobb bunkervásárló Forrás: Atlas Survival Shelter

Bár Japánnak is megvan a maga kis bunkereket előállító ipara, a helyiek inkább az Egyesült Államokból rendelnek, akik a szeptember 11-i terrortámadások és a különböző világvége hiedelmek miatt,

jóval nagyobb tapasztalattal rendelkeznek ezen a téren.

Az Atlas Survival tulajdonosa elmondta, hogy Japánból rengeteg megrendelést kaptak. A kaliforniai vállalat tucatnyi modellel rendelkezik, amelyek előállítása hat hónaptól egy évig terjed, és különböző extrákat is lehet kérni: menekülő alagutakat, fertőtlenítő szobákat és golyóálló nyílászárókat.

Egy évig lehet meghúzódni a föld alatt Forrás: Atlas Survival Shelters

Egy másik vállalat, a texasi Rising S is teljesen be van táblázva, az acélborítású bunkerek rendelései megduplázódtak az elmúlt három hétben,

és ezek 80 százaléka Japánból érkezett.

Ennél a cégnél már lehetőség van kifejezetten luxusbunker rendelésére is. A 8,35 millió dolláros (3 milliárd forintos) Arisztokrata modell elég nagy 50 ember számára,

van benne bowling pálya, de lehet kérni edzőtermet, uszodát, lőteret, játszószobát és garázst is.

Természetesen ezeknek a fémkapszuláknak elmaradhatatlan kelléke az olyan légszűrő rendszer, amelyen sem a radioaktív sugárzás, sem a különböző biológiai-kémiai fegyverek nem jutnak át, és rendelkeznek egy évnyi élelem, WC-papír és üzemanyag tárolására elegendő hellyel.

A konténerek nagyon erősek, 226,7 tonnányi TNT felrobbanásának megfelelő detonációnak állnak ellen.

A volt katonai bázis lehet az első közösségi búvóhely Forrás: Vivos

A fenyegetés nem új, azonban a rémisztő hírek egyre vonzóbbá teszik ezeket a bunkereket. Hivatalos jelentések szerint Észak-Korea rendelkezik olyan 6000 mérföld (9656 km) hatótávolságú rakétával, amivel már akár Alaszkát is elérné,

így az alig 800 (1287 km) mérföldre található Japánban joggal rettegnek.

A Vivos még tovább gondolta a dolgokat, a cég nem csak egyedi, hanem közösségi felhasználásra is épít bunkereket. A legutolsó az xPoint, ami Dél-Dakotában helyezkedik el 36 négyzetkilométeren. Itt 575 privát bunkert árulnak minden szükséges kényelmi szolgáltatással.

Az üresen álló bunker többféleképpen berendezhető Forrás: Vivos

A közösségi terekben található színház, étterem és lőtér is, igaz a bérleti díj elég magas, 25 ezer dollár. Eddig 50 helyet adtak el.