Különleges édességek a felkelő nap országában

KitKat csokoládé
ILLUSTRATION - KitKat chocolate bars lying on a table in Berlin, Germany, 15 December 2016. Photo: Britta Pedersen/dpa-Zentralbild/dpa
Vágólapra másolva!
A Nestlé 26 éve van jelen Japánban, ahol leginkább a turisták fogyasztják a termékeit, a különleges ízek kedvelői 1,2 milliárd dollárt költöttek édességre, és ennek hatására a cég most új üzemet épít. Wasabi, zöld tea: többé nemcsak japán élelmiszer, hanem egyike a számos Kit Kat luxus ízeinek is.
Vágólapra másolva!

A Kit Kat, vagyis a Nestlé ostyás-csokoládés édessége az elmúlt négy évtizedben mindenki számára ismertté vált, a cég ráadásul törekedett a minél szélesebb ízvilág megteremtésére, és ennek köszönhetően már több mint 300 fajta variáció érhető el. Az elmúlt időszakban azonban annyira megnőtt a kereslet a turisták körében Japánban, hogy nemsokára megnyitja második üzemét a szigetországban. Az üzem augusztusban kezd termelni Himeji városában, és a fő irányvonala a különleges és drágább édességek előállítása lesz.

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Britta Pedersen

A szigetország édességfogyasztása jelentősen nőtt az elmúlt évek során, a látogatók

az elmúlt hat hónapban 2,5 milliárd jent költöttek finomságokra

a Japán Nemzeti Idegenforgalmi Szervezet szerint. Ugyanakkor a helyi lakosság is egyre többet költ édességekre, az elmúlt négy évben háromszorosára, 131 milliárd jenre nőtt a fogyasztás a Környezetvédelmi Minisztérium 2016-os adatai alapján.

– mondta a hátizsákos turista, Matt Borsack.

Az egyik legnépszerűbb célpont a nemrég felújított Kit Kat Chocolatory Tokióban, ahol a Nestlé olyan csúcsminőségű ízeket ad el – mint a szezonális málna vagy grapefruit –, amik csomagonként több mint 1400 jenbe is kerülhetnek. Van olyan íz, amit tízszeres áron lehet megkapni, bár ehhez már aranypapír csomagolást is kapnak a vásárlók.

Arany Kit Kat, ami 2016-tól érhető el Japánban Forrás: AFP/Nestle Japan

Büszkék vagyunk specialitásainkra, az általunk kínált 30 íznek köszönhetően Japán különleges helyzetben van a Kit Kat világában, a legnépszerűbbek a wasabis, maché teás vagy szakés finomságok – foglalta össze Hiramacu Takuja, a Nestlé Japán szóvivője.

De nem csak Japán büszkélkedhet különleges ízű édességeivel, ugyanis a világ tájain számtalan érdekes finomság létezik az alap csokoládén kívül. Például ott van

Belgium havannai dohányos csokoládéja,

ahol a híres szivarhoz használt leveleket konyakba és rumba áztatják, hogy a szivarhoz hasonló tüzes érzést okozzon. Vagy az osztrák földimogyoró-ketchup édesség, ami földimogyoró-nugátból, almából, paradicsomból és még számos gyümölcs vegyítéséből született. Vagy a még csak kísérleti fázisban lévő, kizárólag New Yorkban kapható abszintos édesség, amit házi abszinttal készítenek, keserűcsokoládéval, valamint körtével, ánizzsal és édesköménnyel tesznek különlegessé.